/ - Фото: Управа полиције Црне Горе
07/04/2022 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Гранична полиције од СР Њемачке добила вриједну донацију

Донирана возила гранична полиција ће се користии у вршењу послова надзора државне границе

Јуче је делегација Савезне Републике Нјемачке боравила у посјети Сектору граничне полиције, којом приликом је извршена званична примопредаја вриједне донације граничној полицији, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Протокол о примопредаји потписали су в.д. помоћника директора за Сектор граничне полиције Драган Кликовац и начелник Одсјека за међународне послове и европску сарадњу Стефан Хелмсцрофт. 

image
- Фото: Управа полиције Црне Горе

-Овај протокол је потписан на основу Споразума о донацији између Савезног министарства за унутрашње послове и изградњу заједнице Савезне Републике Нјемачке и Управе полиције Црне Горе који је потписан у претходом периоду, а јуче је извршена и званична примопредаја шест моторних возила укупне вриједних од 215.700 еура.  Донирана возила гранична полиција ће се користии у вршењу послова надзора државне границе у циљу сузбијања незаконитих миграција, спречавања незаконитог преласка државне границе и заштите неповредивости граница Црне Горе- наводе из УП.

Сектор граничне полиције остварује континуирану интензивну сарадњу са полицијским официром за везу Савезне Републике Нјемачке Флоријаном Ведекиндом, што је у значајаној мјере резултирало унапређењу систем граничне безбједности Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:54