Сабор СПЦ / - SCREENSHOT
27/05/2021 u 21:23 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Избор црногорског митрополита још није дошао на ред за одлучивање Сабора СПЦ

Свети архијерејски Сабор Српске православне цркве сјутра од 13 часова наставља засиједање, а избор митрополита црногорско - приморског још није дошао на ред за одлучивање

Сабор СПЦ, који се одржава у Храму Светог Саве, завршио је данашње засиједање, које ће бити настављено сјутра у 13 часова, па постоји могућност да до суботе заврши све тачке дневног реда, потврђено је порталу Дана у Патријаршији.

У наредна два дана Сабор требало да разматра кадровска питања и избор чланова Синода, али и три епископа на упражњена мјеста у Митрополији црногорско-приморској, Загребачко-љубљанској и Епархији ваљевској.

Због важности ових питања, претпоставља се да владике неће моћи да донесу одлуке ни сјутра до краја дана, што практично значи да ће Сабор своје заседање највејроватније завршити у суботу јер се очекује да се знатан део времена посвети проблемима у Западноамеричкој, Источноамеричкој и Новограчаничкој епархији, прије кадровских решења.

Након тога требало би да се одлучи о избору чланова Синода, али и епископа за упражњена места у епархијама које су остале без својих првих људи. Ријеч је о Митрополиј црногорско-приморској, која нема епископа од октобра прошле године, када је преминуо митрополит Амфилохије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:32