Маја Јовановић / - фото: РТЦГ
05/02/2022 u 14:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Једногласно: Тужитељка Маја Јовановић изабрана за в.д. ВДТ-а

Ту функцију до сада је обављао тужилац Дражен Бурић

Тужилачки савјет Црне Горе једногласно је изабрао државну тужитељку Мају Јовановић за вршитељку дужности врховне државне тужитељке (ВДТ), јавља Портал РТЦГ.

Ту функцију до сада је обављао тужилац Дражен Бурић.

Адвокат и члан ТС Синиша Газивода казао је новинарма да је он предложио тужитељку Јовановић за в.д. ВДТ-а, што је Тужилачки савјет једногласно прихватио. 

 - Госпођу Јовановић сам предложио ја на основу информација које сам имао о њој, сагледавајући листу, уважавајући многе друге кандидате, сматрао сам да њу треба предложити, да она по ономе што је мени познато увијек се у раду држала закона и етичких принципа и то ме је опредијелио да је предложим -  казао је Газовода новинарима.  

Она би ту функцију требало да обавља наредних шест мјесеци. Како је Газивода појаснио ако би Скупштина у мешувремену изабрала ВДТ-а у пуном мандату, онда би и за Јовановић престало в.д. стање. 

Подсјетимо за вршиоца дужности Врховног државног тужиоца раније су се пријавила два кандидата Дражен Бурић и Александар Ковачевић, обавијестили су у Тужилачком савјету.

Међутим мимо тог јавног позива чланови Тужилачког савјета могли су да за в.д. ВДТ-а предложе и изаберу и некога ко није доставио пријаве.

Газивода каже да кандидати Бурић и Ковачевић нијесу добили потребну већину у ТС. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:55