/ - илустрација: Ж.Б.
12/01/2022 u 21:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

КЦЦГ: Није истина да се раде само хитне операције, доказ су рад и људи

КЦЦГ је раније најављивао да је могуће да би, у случају промјене епидемиолошке ситуације, могло да дође до реорганизације рада

Из Клиничког центра Црне Горе саопштено је да није истина да се у Клиничком центру Црне Горе раде “само хитне операције” нити је истина да се “не раде операције пацијената који имају малигна обољења”.

- Током прва три дана ове седмице, 10, 11. и 12. јануара у Операционом блоку Клиничког центра Црне Горе урађена је 51 операција. Од тога, 24 редовне и 27 хитних. У прилогу достављамо изјаву директора Операционог блока, др Драгана Шарића, као и изјаве пацијената са различитих клиника који су, у редовном термину, оперисани у КЦЦГ. Изјаве су снимљене 12. јануара 2022. године у послијеподневним сатима- наводе у саопштењу.

КЦЦГ је раније најављивао да је могуће да би, у случају промјене епидемиолошке ситуације, могло да дође до реорганизације рада у смислу да се елективне операције раде по медицинском приоритету.

- Ради ближег појашњења: у тренутку када је нека клиника пребукирана ЦОВИД пацијентима, њима је нужно обезбиједити изолационе собе које не могу да дијеле са онима који нијесу инфицирани. Нама не фали ни љекара ни осталог особља већ смо ограничени бројем соба и кревета- истичу саопштењем.

Како је казао доктор Драган Шарић понедјељак, уторак и сриједа сале од 7 сати како кренеу са радним временом до 15 сати су пуне и готово нема празног хода ни 15 минута.

- Дакле, капацитети су потпуно испуњени и ми радимо без престанка. КЦЦГ ради пуном паром и свим капацитетима којим ми располажемо и ја са стране Операционог блока то могу да потврдим, ми радимо 24 сата, 365 дана у години, и радимо за сада потпуно не сметано у складу са епидемиолошком ситуацијом. Четврти и пети радни дан редовних операција 19, хитних 7, петог редовних операција 25 а хитних 10, дакле то су озбиљне бројке. Десетог редовних операција 5 хитних 9, једанаестог 7 редовних, 10 хитних операција. Дванестог дакле данас редовних 12 операција, хитних 8 до 15 сати- навео је он.

Пацијенткиња Магдалена: Ја сам Магдалена имала сам заказану операцију ока, 12. јануара све је редовно прошло позвали су ме, одрадила сам, немам корону, све је у реду нијесам хитан случај. Све је прошло како треба, трајало је једно два сата али све у реду.

Пацијент Миленко Матовић: Ја сам Миленко Матовић дошао сам из Пљеваља овдје првог јануара, због лома скочног зглоба. Доктори су ме примили фино, сестре су ме што брже оперисали мало је проблем био око притиска док се стабилизовао неколика дана и одмах сам уишао на програм да се оперишем, значи никакве нијесам примијетио да је било неког забушавања или од сестара или доктора. Значи радом Клиничког центра сам задовољан. Сваки дан видим неко иде оперише се, долази и одлази.

Пацијенткиња Пашка Миловановић:  Зовем се Миловановић Пашка данас сам примјена у болницу у редовном року и заказана ми је операција сјутра. Што се тиче особља у потпуности сам задовољна почев од сестара, доктора, начелнице све је како треба. Десно око сам оперисала у августу мјесецу сад ћу лијево око на Очној клиници, офталмологији.

Пацијенткиња Роса Бојић: Ја сам Роса Бојић из Колашина, и дошла сам на ово одјељење ОРЛ редовним путем од доктора опште праксе из Колашина, ја имам сву документацију. Примљена сам у болницу јуче ујутро, а данас сам оперисана. Нас пацијенте не занима ни политика, ни ко је чији, ни ко је ко, ни кога имамо у тим болницама они раде као коњи од јутра до сјутра. И ако њих не можемо поштовати, онда слободно не треба нам ни држава ни ништа.

Пацијент Веселин Новаковић: Ја сам Веселин Новаковић из Титограда, не из Подгорице јер сам рођен у Титограду, али ево сад живим у Подгорици и сад сам пребачен овдје по договору са др Петром Каварићем, како је и обећао, рекао је послије Божића. Три ипо мјесеца је прошло звали су ме да дођем да ме оперише. Ево и човјек поред мене који је исто редовни пацијент исто и он јуче дошао, све се ради.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:54