/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
29/07/2022 u 10:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Maske od danas obavezne u prodavnicama, benzinskim pumpama i apotekama

Mjere će vaziti do 12. avgusta

U Crnoj Gori su od danas biti obavezne maske u svim javnim ustanovama, apotekama, prodavnicama, na benzinskim pumpama, na aerodromima i na autobuskim stanicama.

Mjere će vaziti do 12. avgusta. 

Kako je kazao direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić, ukoliko navedene mjere ne dovedu do poboljšanja epidemiološke situacije u narednom periodu uslijediće mjera obaveznog nošenja zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima.

- Da do toga ne bi došlo, uz uvjerenje da će se građani pridržavati postojećih i novih protivepidemijskih mjera potrebno je da one osobe koje se nisu vakcinisale protiv KOVID-19 infekcije to i učine, a ukoliko jesu prime svoju treću ili četvrtu buster dozu najmanje tri mjeseca nakon kompletne vakcinacije ili prirodne infekcije naročito rizične grupe, a to su osobe starije od 65. godina, imunokompromitovane osobe ili osobe sa hroničnim bolestima- dodao je on. 

Galić je kazao da su od ukupnog broja preminulih, 72 odsto bile nevakcinisane osobe.

U ovom trenutku, u Crnoj Gori je hospitalizovano 82 pacijenata.

U KOVID centru KCCG trenutno se liječi 30 pacijenata.

Od toga, njih troje je na mehaničkoj ventilaciji. Riječ je o pacijentima koji su ugroženi prvenstveno zbog različitih, dominantno internističkih pridodatih bolesti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 02:47