Кривокапић са патријархом и митрополитом на ручку / -Фото: Светигора
08/09/2021 u 08:54 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Кривокапићева здравица: Литије су учиниле Црну Гору најблагодатнијом државом на планети

Црна Гора је христолика земља, поручио је премијер на свечаном ручку након устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу

Литије су учиниле Црну Гору најблагодатнијом државом на планети, а ова наша земља је христолика захваљујући доласку митрполита Амфилохија, казао је премијер Здравко Кривокапић током здравице на свечаном ручку у винском подруму Шипчаник, у Подгорици. 

Свечани ручак, ком је присуствовао и патријарх Порфирије, организован је након устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу. 

image

Кривокапић

-Фото: Светигора

- Недостају ми ријечи да бих било шта казао. Данашњи дан није дан ничије побједе, јер побједа се не мјери односом снага него ко је за Христа и ко је у Христу. Данашњи дан је дан достојанства и дан свједочења наше вјере саборне. Црна Гора је христолика земља- казао је премијер током здравице. 

Како је истакао, литије су излиле благослов у читавој Црној Гори.

- И не само тамо, него у читавом православљу. Митрополит Амфилохије је оставио достојног наследника који може да изнесе све проблеме, да се носи са борбама добра и зла, правде и кривде, са истинама и лажима. То се вјечито надвија над Црном Гором, а мудри владари су чинили да истина увијек побиједи- поручио је Кривокапић. 

Истакао је да се садашња власт бори за слободу вјере. 

- Боримо се и за сваког грађанина, јер желим да се сви загрлимо, а ако тог загрљаја не буде, бићемо увијек подијељени. Митрополит има тежак задатак: да нас све помири јер смо подијељени по свим шавовима. Митрополиту Амфилохију су многи замјерали што је хтио да уједини двије лозе: лозу Немањића и Петровића, али све је могуће у јединству- закључио је Кривокапић. 

Премијер је патријарху такође уручио и пригодан поклон.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:34