Момчило Лековић / - Демократе
26/03/2022 u 14:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: Предлажемо да се накнад за новорођенчад у Бару повечан на 350 односно 400 еура

Истовремено вјерује да ће сви одборнички клубови једногласно подржати овај предлог, те да неће бити преиспитивања или било какве накнадне памети у вези са њим

Одборнички Клуб Демократа Бар поднио је данас Скупштинској служби Општине Бар Амандман којим се тражи да се накнада коју Општина Бар исплаћује за новорођенчад, са досадашњих 100 и предложених 200, односно 230 еура, повећа на 350, односно 400 еура за дјецу чији се родитељи налазе у стању социјалне потребе или су без запослења, саопштио је предсједник тог клуба Момчило Лековић.

 - Разлози за измјену Предлога Одлуке о измјени Одлуке о правима из социјалне и дјечије заштите у дијелу који се односи на повећање износа накнаде за новорођено дијете су првенствено везани за чињеницу што је у периоду од њеног доношења до данас дошло до промјене основних параметара и критеријума, на основу којих је првобитно утврђена висина ове накнаде - навео је он.

Такође, додао је он, додатно повећање наведеног износа везано је за поспјешивање наталитета у нашој општини, с обзиром да смо крајем 2021. године били трећа општина по негативном природном прираштају (-143).

 - Досадашњи износ био је изузетно низак, а предложено повећање мизерно, нарочито када су у питању дјеца чији су родитељи у стању социјалне потребе. Зато предлажемо да повећање буде у реалним износима од 350 односно 400 еура за дјецу чији се родитељи налазе у стању социјалне потребе или су без запослења, како би се на прави начин опходили према дјеци и младости, нашем највећем благу које посједујемо и истовремено ипомогли родитељима који их подижу, школују и васпитавају у овим тешким временима - истиче Лековић.

Истовремено вјерује да ће сви одборнички клубови једногласно подржати овај предлог, те да неће бити преиспитивања или било какве накнадне памети у вези са њим.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:12