/ Владимир Лепосавић - фото: Дан
14/06/2021 u 15:23 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Лепосавић да објави садржај уговора са СПЦ

Из Грађанске иницијативе "21. мај" су оцијенили да Влада није постигла обећану транспаретност и отвореност својих политика

Грађанска иницијатива  “21. мај” позвала је данас министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића да објави садржај уговора који планира да закључи са Српском православнм црквом. Група грађана окупила се данас испред Министарства правде, људских и мањинских права, због, како су казали, нетранспаретности Владе.

Из ГИ “21. мај” су оцијенили да Влада није постигла обећану транспаретност и отвореност својих политика.

Они сматрају да је транспаретност свих јавних полтика и свих владиних активности било једно од кључних обећања свих партија и удружења у коалицијама које су саставиле актуелну Владу.

- Полазећи од тога да све активности Владе Црне Горе требају бити транспарентне, Грађанска иницијатива “21. мај” је позвала министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића да објави садржај уговора који се планира закључити са СПЦ како би се коначно успоставила стручна и демократска дискусија о том важном питању- поручили су из ГИ „21. мај“.

Окупљани грађани предали су писмо чланова ГИ “21. мај”, којим се од Лепосавића захтијева да док год обавља дужност министра поступа на начин који осигурава равноправан и достојанствен третман свих вјерских заједница које постоје и дјелују у Црној Гори.

Они су поручили да се због фаворизовања само једне вјерске заједнице, СПЦ, све више се говори о урушавању секуларне и грађанске Црне Горе.

- Лепосавић својим радом, негирањем геноцида у Сребреници и дискриминацијом вјерских заједница, али и Влада толерисањем његовог понашања, свакодневно доприносе подизању тензија у друштву које би могле, даљим занемаривањем, да воде јачању сеграгације, радикализацији и конфликту-  рекли су из ГИ “21. Мај”.

Они су казали да су полицији пријавили протестна окупљања, која ће се одржавати ове седмице, сваког дана у 12 сати, испред Министарства правде, људских и мањинских права.

Izdvojeno

23. jul 2021 18:22