Ljekarska komora, novi prostor / - LJEKARSKA KOMORA
21/06/2024 u 08:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ljekarska komora više nije podstanar, poslije 29 godina kupljen poslovni prostor

Prvi put od osnivanja 1995. godine, Ljekarska komora Crne Gore obilježava svoj dan, 20. jun - pod svojim krovom.

Aktuelni saziv Skupštine i predsjednica Ljekarske komore mr sci. dr Žanka Cerović su isključivo zahvaljujući racionalnim upravljanjem sredstava svih crnogorskih ljekara, uspio konačno, poslije 29 godina, da riješi stambeno pitanje ovog esnafskog udruženja, navodi se u saopštenju Ljeksarske komore Crne Gore.

- Više nijesmo podstanari. Ovo je kuća koja pripada svakom crnogorskom ljekaru jer je njen vlasnik Ljekarska komora Crne Gore, saopštila je predsjednica, dr Cerović prilikom obilaska novog prostora sa kolegama iz rukovodstva organizacije.

image

Ljekarska komora, novi prostor

- LJEKARSKA KOMORA
image

Ljekarska komora, novi prostor

- LJEKARSKA KOMORA

Poslovni prostor površine 196m2 se nalazi u Ulici Ilije Plamenca na Zabjelu u Podgorici.

- Sada na raspolaganju imamo pristojan i dostojanstven prostor za rad i okupljanje. Slijedi adaptacija i opremanje shodno potrebama Ljekarske komore jer će ovdje, osim kancelarija, biti i manji amfiteatar koji je namijenjen održavanju edukacija, seminara, predavanja i sl. za šta su profesionalna udruženja do sada uvjek morala da izdvajaju novac i plaćaju zakup trećim stranama. Useljenje očekujemo do kraja godine, objasnila je dr Cerović.

Uz podsjećanje da je Ljekarska komora ranije ispunila još jedan od ciljeva – formiranje elektronske baze podataka svih ljekara u Crnoj Gori, dr Cerović još jednom poziva članove da redovno ažuriraju podatke u njoj – eventualne promjene ustanove u kojoj rade, usavršavanja itd.

Ona je istakla i da Ljekarska komora ostaje posvećena unapređenju statusa svih doktora medicine bez razlike i da se, u tom kontekstu, predano zalaže za nastavak institucionalnog i sistemskog rješavanja postojećih problema i izazova.

- Čestitam Dan Ljekarske komore svim kolegama uz uvjerenje da smo, zajedničkim snagama, na dobrom putu da ostvarujemo nove ciljeve, zaključila je dr Cerović.

Ljekarska komora Crne Gore je punopravni član Stalnog komiteta evropskih ljekara, član Svjetske medicinske asocijacije i ima svog predstavnika u Glavnom odboru Foruma ljekarskih komora Jugoistočne Evrope, dok je a aktivna je i u radu drugih strukovnih međunarodnih asocijacija.

Uručene godišnje nagrade Ljekarske komore

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 14:14