/ Фото: Иван Петровић Ипе
20/07/2021 u 09:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Локали који крше мјере биће затворени, а власници новчано кажњени

У случају да један објекат више од једном прекрши мјере, наредном приликом се затвара 15 до 30 дана

Министарство здравља, на челу са Јеленом Боровинић Бојовић, саопштило је да ће се сви угоститељски објекти који крше мјере новчано казнити, али и затварати и запечатити у трајању од три дана. 

У случају да један објекат више од једном прекрши мјере, наредном приликом се затвара 15 до 30 дана.

Из ресора Боровинић Бојовић су истакли да је за присуство свим масовним манифестацијама, укључујући посјете ноћним клубовина, неопходно предочити потврду да је прошло 14 дана од потпуне вакцинације против КОВИД-19 или негативног резултата ПСР теста који није старији од 72 сата или брзог антигенског теста – БАТ који није старији од 48 сата или позитивног резултата серолошког теста - антитијела класе ИгГ који није старији од 90 дана.

- Министарство очекује да привреда, којој смо максимално изашли у сусрет и створили услове за рад и добру туристичку сезону, одлучније уважи сваки живот у Црној Гори, свако радно мјесто и напоре комплетног здравственог система. Нажалост, све наше досадашње молбе нијесу уродиле плодом у обиму у ком је то професионално било очекивано. Одсуство друштвене и професионалне одговорности у овом тренутку без изузетка биће кажњавано. Актуелне мјере важе до 30. јула уз напомену да ће се, у случају промјене епидемиолошке слике, оне без одлагања прилагођавати ситуацији на терену- поручују из Министарства. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:25