Протест мајки испред Скупштине / - Портал Дан
25/10/2021 u 09:07 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мајке траже поновно изгласавање закона у Скупштини, рок 2. новембар

Координаторка покрета Жељка Савковић раније је поручила да мајке са троје и више дјеце траже од Владе враћање накнада које су им укинуте

Представнице мајки са троје и више дјеце окупиле су се у 11 часова испред зграде Скупштине Црне Горе, гдје ће одржти прес конференцију.

Маjке су позвале владаjућу већину да поново изгласа закон и да им врати стечно право. Жељка Савковић jе поручила да ће до другог новембра чекати одговор и позвала Андриjу Мандића, Небоjшу Медојевића, Максима Вучинића, Горана Даниловића, Алексу Бечића... да изгласаjу закон до изнијетог рока.

Росанда Пековић jе поручила да чекаjу лидере до 2. новембра, а онда, ако се не уради ништа по питању изгласавања закона, крећу у протесте.

image

Мајке у Скупштини

- Портал Дан

- Имали смо велико повjерење у Владу, али нас jе разочарала. Од првог дана су обећавали враћање накнада, а то нису испунили. ДПС нам то никад ниjе обећавао - каже Пековић.

Мајке су одале почаст минутом ћутања свим преминулим маjкама, као и почаст Jанку Вучинићу, поводом двиjе године од његове смрти, коjи jе увиjек био са њима.

Након што је из зграде Скупштине изашла Драгиња Вуксановић Станковић испраћена је звиждуцима и повицима уаааа.

image

Штикле за Драгињу

- Портал Дан

Jедна од маjки jе за Драгињу оставила стикле, с обзиром на то да jе посланик СДП-а, а за њих раниjе рекла да су госпође коjе штиклама газе бетон.

Посланик Демократске народне партиjе Маја Вукићевић изашла је испред скупштиског здања у знак подршке мајкама у њиховим захтјевима.

image

Маја Вукићевић

- Портал Дан

Мајке су се данас у Скупштини састале са Алексом Бечићем, али, како сазнаје портал Дан епилог разговора је да мајке морају чекати на разговор владајуће већине и министра Спаjића да пронађу рјешење да се врате надокнаде.

Упућен им jе позив за састанак, 2. новембра, након тога, ако им се не изађе у сусрет, крећу у протесте.

Координаторка покрета Жељка Савковић раније је поручила да мајке са троје и више дјеце траже од Владе враћање накнада које су им укинуте.

– Да се уради закон да све маjке буду обухваћене њим, а да се маjкама коjе су оствариле стечено право по закону из 2015. године, коначно врате њихова неуставно одузета стечена права. Вриjеме jе да пошаљете поруку бившоj власти, да маjке ниjесу биле монструми финансиjа Црне Горе, бомбе, Црвени Кмери, уличарке, беспосличарке. Само маjке коjе jе бивша владаjућа већина зарад политичких поена злоупотриjебила и преварила и показала свим будућим како нико и никад, не треба да удари на наjвеће светиње коjе jе Бог оставио на земљи да би створиле живот на њоj – истакла jе тада Савковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:39