/ Богојављење, архива
18/01/2022 u 15:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МЦП: Због епидемиолошке ситуације неће бити традиционалног масовног пливања за Богојављенским крстом

Како су казали, не прекидајући традицију, свештеници ће ипак освештати ријеке и пренијети благослов Богојављења на град Подгорицу и Црну Гору

Црквена општина подгоричка, Митрополиjе црногорско-приморске обавиjестила jе jавност да због тешке епидемиолошке изазване вирусом корона и неколико хиљада обољелих у Црноj Гори, ове године изостати традиционално масовно пливање за Богоjављенским крстом на саставцима риjека Мораче и Рибнице.

Како су казали, не прекидајући традицију, свештеници ће ипак освештати ријеке и пренијети благослов Богојављења на град Подгорицу и Црну Гору.

- На овај начин Црква, као духовна мајка народа жели да саосјећа са онима који су изгубили своје најмилије, као и са онима који су животно угрожени, а који се  боре са опаким вирусом и другим тешким болестима које погађају здравље народа у Црној Гори - истичу у саопштењу.

Додали су да као одговорни православни хришћани не желе да се праве као да се ништа око нас не дешава, да људи не болују и не боре се за живот и да је стање редовно.

У име храбрих и достојанствених пливача који годинама пливају и вјерног народа, Црквена општина подгоричка ће по благослову Његовог Високопреосвештенства Митрополита Црногорско-Приморског г. ЈОАНИКИЈА уручити Клиничко-болничком Центру Црне Горе-Инфективној клиници на којој се лијече болесници обољели од опаког вируса, скроман новчани прилог за један оброк свим пацијентима и запосленима, казали су.

Цијенећи несебичну жртву и огроман труд медицинских радника Клиничко-болничког центра у Подгорици, као и свих других медицинских радника у цијелој Црној Гори, молимо се Светој Тројици, Богу Љубави да подари здравље, мир и слогу свим житељима Подгорице, Црне Горе и читавог свијета. Бог се јави! Ваистину се јави! - поручилу су из Митрополије црногорско приморске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:35