Sonja Milatović / - DPS
09/09/2024 u 14:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Joković da ne prijeti, eventualni prelazak bolesti sa životinje na čovjeka biće dijelom i njegova krivica

Insinuacije ministra Vladimira Jokovića da neko od oštećenih stočara misli da će da zaradi od sredstava kojima država treba da nadoknadi gubitke zbog širenja Kju groznice su sramne, saopštila je poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore, Sonja Milatović.

Kako ističe, Joković je danima ćutao i po sopstvenim tvrdnjima iz medija saznao da postoji problem u njegovom resoru, a onda sazvao konferenciju i umjesto da se javno suoči sa sopstvenom odgovornošću, on novinare proziva kao krivce za širenje neistina i stvaranje panike, a farmere predstavlja kao potencijalne špekulante.

Joković: Gradiće se postrojenje za preradu životinjskog otpada, država će namiriti štetu stočarima

- Preporučujemo Jokoviću, umjesto što prijeti i zastrašuje iz udobnosti svoje ministarske fotelje, da obiđe sve kritične tačke, razgovara sa ljudima, ode na teren, odazove se pozivima građana i Udruženja stočara…, navela je Milatović.

Prema njenim riječima, uvjereni su da će tek tada shvatiti koliko njegovo ministarstvo i svi nadležni ne kontrolišu širenje ove bolesti, i da će eventualni prelazak bolesti sa životinje na čovjeka, biti velikim dijelom upravo njegova krivica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 17:35