Владимир Поповић / Фото: ПР Центар
31/05/2021 u 10:09 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарка о директору Поповићу: Нема разлога за његову смјену

Ннико се није родио с фотељом, па ни ја, поручује Боровинић Бојовић

Комисија је обавила контролу у болници "Васо Ћуковић" у Рисну, пронашла је неправилности у раду, али за сада недовољно за смјену директора те болнице Владимира Поповића, казала је данас министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић.

- Ми смо заузели потпуно нови начин рада који се заснива на транспарентности и нултој корупцији. Наш основни циљ је уздизање здрaвствене заштите са тоталним фокусом на пацијента, односно грађанина. Дакле, није важан директор, нити министар, нико од њих није рођен са том фотељом почевши од мене. Контроле рада свих болница морају бити један континуиран процес- додала је она.

image

Боровинић Бојовић

-Фото: Портал Дан

Истакла је да Мнистарство здравља до сада није дало ниједну изјаву везано за, како наводи, шпекулације у рисанској болници.

- Трудићу се да сви здравствени радници имају статус који заслужују и да нико не буде деградиран, али да би добили тај статус морају да подлегну контролама. Нема никаквог разлога да се праве било какве позоришне представе или окупљања на рачун нечега што није провјерено. Контроле морају да постоје и од њих нико не треба да бјежи, особито не онај који ништа није згријешио. Контроле рада свих болница, па и рисанске ће се одвијати редовно и на континуиран начин, што до сад није био случај- поручила је Боровинић Бојовић.

Подсјетимо, група мјештана Рисна поново је позвала на мирни протест сјутра у знак подршке Поповићу.

У саопштењу које је објављено јуче наводи се да је окупљање заказано за 9 сати на простору градске риве и у парку, а организатори наглашавају да овом приликом неће бити обуставе саобраћаја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:17