/ - SASA MATIC
19/07/2021 u 19:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство: У случаjу Вишњић поjавили се материjали опсцене природе, испитаћемо случаj

Из Министарства сматрају непотребним и непримjереним оштре и недобронамjерне реакциjе диjела jавности и политичких структура, чиjи су непрекидни насртаjи мотивисани jедино жељом да отежају њихов рад

Министарство просвjете, науке, културе и спорта се, при одабиру кандидата за вршиоце дужности директора школа и њихових помоћника, руководи обjективним критериjумима, а не политичком вољом jавности, било ког поjединца или интересног центра, саопштили су из тог ресора.

– Дакле, као што смо већ истакли, у том смислу, примарне вриjедности су нам професионална и људска етика, радни ангажман, знање, искуство и меритократиjа. Наравно, увиjек и свуда, важно jе саслушати и глас jавности, као корективног фактора, и сагледати различите околности како би се пронашла наjпогодниjа рjешења – будући директори, своjим личним особеностима, мораjу бити и узорни модели ученицима, нашоj дjеци, али и предани радници коjи ће унаприjедити црногорски образовни систем, што jе jедна од суштинских мисиjа нашег Министарства.

Како су се, у међувремену, у случаjу кандидаткиње Р.В. поjавили приватни материjали, личне али и опсцене природе, коjе Министарство просвjете, науке, културе и спорта,досад ниjе могло имати на увид, нити судити на основу датих садржаjа, читав случаj jе тек касниjе, и са наше стране, другачиjе перципиран. У складу са тим, али и са обавезом да останемо посвећени стварању бољег система, и школства и универзалних друштвених вриjедности, поступаћемо и у овом случаjу и предузети све потребне кораке да црногорска просвjета буде примjер одговорности, честитости, знања, ненарушеног интегритета, и свих других врлина коjе би требало да красе образовни систем jедне земље – саопштили су из Министарства.

Истовремено из Министарства , напомињу, на отежаваjућу околност у виду изузетно кратког временског периода, у чиjим оквирима jе требало испоштовати Општи закон о образовању и васпитању, и изабрати в. д. директора. У том контексту, могуће грешке коjе су се поткрале биће исправљене на jавним конкурсима, али и раниjе уколико се испостави да су кандидати повриjедили етички кодекс.

Сходно томе, из Министарства сматрају непотребним и непримjереним оштре и недобронамjерне реакциjе диjела jавности и политичких структура, чиjи су непрекидни насртаjи мотивисани jедино жељом да отежаваjу рад Министарства просвjете, науке, културе и спорта.

– Наравно, све то нас неће омести у мисиjи да стварамо бољи школски систем и побољшавамо услове образовања наше дjеце – закључили су из Министарства у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:16