Експлоатација шљунка, архива / - RADOJE ZIVKOVIC
25/11/2021 u 20:40 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Министарство пољопривреде: Бемакс за 73 секунде радио петодневни посао

Према динамичком плану, вађење шљунка ниjе рађено само у периодима од 1. до 9. jануара, односно за новогодишње и божићне празнике, наводе из ресора министра Стијовића

Kомпаниjа „БЕМАКС” jе у периоду од закључења Уговора за регулациjу тока тока Мораче од 2014. године закључно са краjем 2020. године према подацима извукла укупно 87.209,40 кубика шљунка по циjени од 2.78 еура по кубику уплатила укупно држави 249.838,52 еура за шљунак из Мораче, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

– Према динамичком плану, вађење шљунка ниjе рађено само у периодима од 1. до 9. jануара, односно за новогодишње и божићне празнике. Сходно потврди о укупно приjављеном материjалу компаниjа jе годишње плаћала 41.639,7 еура, или 3.469 еура мjесечно, тj. 111 еура дневно. За оваj новац, по циjени од 2.78 еура могли су обезбиjедити 40 м3 за jедан дан, што представља да су експлоатисали само два камиона дневно – наводе из министарства.

Из ресора којим управља Александар Стијовић, Дану је достављен и снимак на ком се види колико се ове чињенице не слажу са ситуациjом на терену и како компаниjа са 10 камиона одрађуjе посао, или како су за 73 секунде у стању да ураде петодневни посао.

– Ажурно и систематично експлоатисање материjала без празног хода. Док утоварна кашика вади шљунак из рjечног корита и пуни дампере, багер пуни камион, кипери, и камиони са натовареним материjалом (са навученим церадама) се мимоилазе са камионима коjи се враћаjу по нову (петодневну?) туру – закључују из овог министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:20