/ - фото: МОРСКО ДОБРО
27/12/2021 u 13:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Морско добро одржало радионице за малишане

У категорији аматера прво мјесто је освојила Ања Пињатић, друго Страхиња Вујачић,а треће Марина Мишковић, док је је у категорији професионалаца прво мјесто освојио орнитолог Милош Миткић

Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе у склопу пројекта "Endemic pathway – Put endema" који се реализује у оквиру Програма прекограничне сарадње Хрватска - Босна и Херцеговина - Црна Гора 2014-2020, организовало је тродневне Радионице за ендемске врсте и природно наслеђе, као и тродневно Такмичење у посматрању птица у посебном резервату природе “Тиватска солила”.

- Током првог дана на  радионицама су учествовала дјеца из вртића “Осмјех” из Котора, гдје смо учили о биљкама и птицама, цртали, сликали и правили фигуре од пластелина, а на крају уживали у јоги у природи и фолклорном програму ФА “Никола Ђурковић” из Котора. Другог дана радионице о природним и културним вриједностима Солила дружили смо се са посјетиоцима из ОШ “Бранко Бринић” из Радовића, вртића “Пинокио” из Подгорице, ОШ “Сутјеска” из Подгорице као и  ЈУ Гимназија Котор. Током боравка на Солилима сви присутни су открили занимљив свијет инсеката, посматрали птице и такмичили се у препознавању врста, док су  нас наши најмлађи гости увеселили игром, пјесмом и рецитацијама. Паралелно са овим активностима одржао се састанак пројектних партнера у скупштинској сали Општине Тиват на коме су учествовали и представници релевантних институција из Црне Горе, а на којем су биле представљене пројектне активности укључујући израђену мобилну апликацију као и презентацију о климатским промјенама- наводе у саопштењу.

Последњег дана на Тиватским Солилима су угостили дјецу из вртића “Вини пу” из Будве који су након креативних радионица за све присутне извели представу са еколошким порукама.

С обзиром да је трећи дан био и крај такмичења у посмтрању птица, стручни жири састваљен од орнитолога извршио је бодовање, након чега је формирана ранг листа за обије категорије-аматере и професионалце.

- У категорији аматера прво мјесто је освојила Ања Пињатић, друго Страхиња Вујачић,а треће Марина Мишковић, док је је у категорији професионалаца прво мјесто  освојио орнитолог Милош Миткић, а друго Тијана Миткић- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:23