/ - РТХН
22/03/2022 u 19:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

МУП: Сарадња са општинама у циљу одговора на кризу изазвану дешавањима у Украјини

Размотриће се могућности обезбјеђивања привременог смјештаја на територији Општина Котор, Херцег Нови, Бар и Будва

Данас је у Министарству унутрашњих послова одржан састанак са представницима Општина Котор, Херцег Нови, Бар и Будва, са циљем предузимања активности на имплементацији  Одлуке о одобравању привремене заштите лицима из Украјине. 

- Састанак је превасходно инициран како би се размотрила могућност подршке локалних самоуправа у збрињавању лица из Украјине, у случају већег прилива. Представници локалних самоуправа изразили су спремност за сарадњу са МУП-ом када је у питању заједнички хуманитарни одговор. У оваквим хуманитарним изазовима неопходно је унаприједити и ојачати сарадњу државних и локалних институција, те ће МУП бити у сталној комуникацији са представницима општина. Договорено је именовање контакт особа испред локалних самоуправа, које ће за потребе спровођења Одлуке и превазилажења дневних изазова бити у контакту са представницима Министарства унутрашњих послова- наводе из МУП-а.

Такође, размотриће се могућности обезбјеђивања привременог смјештаја на територији Општина Котор, Херцег Нови, Бар и Будва, у складу са могућностима и расположивим капацитетима, а на начин да се не угрози предстојећа туристичка сезона.

- Напомињемо да од почетка дешавања у Украјини, Министарство унутрашњих послова предузима активности из своје надлежности, како би се у потпуности имплементирали прописи из области привремене заштите, посебно у дијелу приступа  правима која припадају лицима са одобреном привременом заштитом, како би на хуман и достојан начин одговорили новонасталим друштвеним и безбједносним изазовима- наводе из МУП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 23:45