Службе заштите и спашавања / - фото: ПГ Биро
30/06/2021 u 17:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП: Службе спремне да одговоре на пожаре

Из МУП-а су саопштили да jе констатовано да су службе заштите и спашавања различито опремљене, али да jе њихова међусобна сарадња на изузетно високом нивоу

Командири служби заштите и спашавања саопштили су да спремно дочекуjу ову сезону и да су у том погледу предузели неопходне превентивне радње и исказали спремност за оперативно реаговање, саопштено jе из Министарства унутрашњих послова.

Данас jе у просториjама Директората за заштиту и спашавање МУП-а, генералног директора Миодраг Бешовић одржао састанак са командирима служби заштите и спашавања.

На састанку су анализирани људски и материjално – технички капацитети служби, са посебеним освртом на припрему за предстоjећу пожарну сезону.

Из МУП-а су саопштили да jе констатовано да су службе заштите и спашавања различито опремљене, али да jе њихова међусобна сарадња на изузетно високом нивоу и да се као таква много пута потврдила у пракси.

– В. д. генералног директора jе изразио задовољство оним што су командири саопштили у погледу спремности за одговор на пожаре и нагласио да ће Директорат за заштиту и спашавање бити и даље поуздан партнер и важан чинилац у реаговању на пожаре и друге хазарде – наводи се у саопштењу.

Такође, како истичу из МУП-а, разговарало се и о даљим правцима развоjа система заштите и спашавања, законскоj легислативи и укупном унапређењу система заштите и спашавања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 15:17