Domaća trgovina / -DOMAćA TRGOVINA
23/11/2023 u 10:56 h
PROMOPROMO
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Neka vaša slava sija!

Oduševite goste gastronomskim specijalitetima od najkvalitetnijeg mesa iz Aroma, Conto i City marketa

Slava je jedan od najvažnijih trenutaka kada se okupljamo sa porodicom i prijateljima,  slavimo tradiciju, povezanost i obilje. Organizovanje slave uvijek predstavlja izazov za domaćine i važno nam je da sve što je na stolu bude savršeno pripremljeno. 

Kada je riječ o jelima, slavlje na slavama počinje uz nezaobilazno predjelo. U samom srcu slavske trpeze, gdje tradicija susreće gastronomiju i savršen ukus, posebno mjesto zauzima slavska pogača, simbol domaćinske topline. Tradicionalno, ruska salata u prošlosti je bila kraljica trpeza,  danas pored nje ravnopravno se služe i slana torta od crvenih pečenih paprika, mimoza ili  salata od barenih jaja sa renom. Uz salate posluženje će biti upotpunjeno bogatim izborom već gotovih pita i peciva iz Aroma marketa koje će se služiti uz slane ovale sireva, pršute i sa maslinama.

Nakon predjela najčešće slijede supe i čorbe, klasičnih ukusa poput domaćih supa sa knedlama ili teleće čorbe.

Glavno jelo, bilo da se radi o pečenju ili ribi, predstavlja vrhunac trpeze. Na slavama se uglavnom služi pečenje, ali ako je posna slava, onda na trpezi možemo da nađemo i ribu. Pečenje sada lako možete da spremite i kod kuće kada imate dobro meso, a mi predlažemo neke od najljepših recepata.

image

Domaća mesara

-DOMAćA TRGOVINA

Juneći ramstek u sosu od senfa:

Za ljubitelje kvalitetnog mesa, ne postoji bolji izbor od sočnog junećeg ramsteka. Ovaj recept donosi savršenstvo ukusa, jednostavno pripremljenog i obogaćenog sosom od senfa.

Zagrijte tiganj na srednjoj temperaturi, dodajte maslac, a zatim pažljivo stavite prethodno posoljen i pobiberen ramstek koji je prethodno odležao u marinadi. Pržite ga sa jedne pa sa druge strane dok ne dobije koricu. Zatim ga stavite u rernu i pecite dok ne postigne željeni stepen pečenosti. Izvadite ramstek, ostavite ga sa strane, a u tiganj dodajte senf, kutlaču do dvije procijeđene goveđe supe i svježe sjeckan peršun. Miješajte dok sos ne postane gladak. Vratite ramstek u tiganj, prelijte ga ovim ukusnim sosom i zajedno kuvajte nekoliko minuta. Poslužite sa prilogom po želji, pekarskim krompirom, pireom od graška ili sosom od vrganja.

Sočna teleća plećka iz rerne:

Teleća plećka u rerni je pravo gastronomsko zadovoljstvo, posebno kada želite  da impresionirate goste ili jednostavno uživate u ukusnom jelu sa svojim najmilijima.

Prije pečenja mesa na srednjoj temperaturi, važno je postići zlatno smeđu boju sa svih strana. Nakon toga, pripremite povrće u posebnom tiganju: crni luk, šargarepu, bijeli luk, krompir i paradajz sjeckani ili chery. Propržite povrće malo, a zatim dodajte paradajz pire i kuvajte dok se lijepo ne ukuva. Poređajte povrće na dno velikog pleha, stavite plećku preko njega, prelijte belim vinom i procijeđenom goveđom supom. Po želji dodajte začine, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 160 stepeni. Povremeno prelijete supom da meso ostane sočno. Nakon tri sata, teleća plećka je spremna za posluženje.

image

Domaća mesara

-DOMAćA TRGOVINA

Ovi recepti obećavaju vrhunski doživljaj ukusa. Spremite ih s ljubavlju i podijelite s najbližima.

Slatkiši su uvijek dobrodošli završetak, a recepti za torte i kolače mogu dodatno upotpuniti slavski doživljaj. Sitni kolači se tradicionalno služe uz žito koje se po običaju poslužuje gostu kada stigne na slavu. Bez obzira na to birate li brze i jednostavne deserte ili one koji zahtijevaju više pažnje, ne možete pogriješiti ako ukuse obogatite orasima, marcipanom, čokoladom ili tradicionalnim posluženjem kao što su naši preci posluživali, slatko od smokve, kupine, dunje...

U svim AROMA, CONTO i CITY marketima, možete pronaći veliki izbor mesa, provjerenog kvaliteta, koje će obogatiti vašu slavsku trpezu, a ponuditi pravi kvalitet ukusa. Za određeno jelo, uvijek možete dobar savjet dobiti od pravih poznavalaca mesnih proizvoda u Aroma, Conto i City marketima čija preporuka je nepogrješiva.

Ukoliko vam je jednostavnije da dobijete spremljeno jelo, možete dobiti gotovo meso, pažljivo pripremljeno koje možete odmah servirati uz druge priloge.

Neka vam slava bude nezaboravan trenutak, ispunjen ljubavlju, ukusima i vizuelnim uživanjem u lijepo uređenom prostoru.

Domaća mesara - biraj zdravo, svježe i ukusno!

AROMA, CONTO i CITY marketi

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 18:19