/ - Нухоџић -фото: ДПС
19/11/2021 u 15:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нухоџић: Говор мржње према мањинским народима недопустив

Истакао је да смо сви различити и не значи да је због тих различитости неко мање, а неко више вријеђан, те да је то неприхватљиво да се дешава тако агресивно у 21. вијеку

У данашње вријеме говор мржње заступљен је у свим порама друштва, али посебно је раширен на друштвеним мрежама и у коментарима када су у питању припадници мањинских народа, тамо гдје је садржај доступан свима и врло брзо се шири, казао је посланик ДПС у Скупштини Црне Горе Мевлудин Нухоџић, јавља портал RTCG.

Истакао је да смо сви различити и не значи да је због тих различитости неко мање, а неко више вријеђан, те да је то неприхватљиво да се дешава тако агресивно у 21. вијеку.

Због тога, како каже, говор мржње данас треба бити важна тема политичког и друштвеног дјеловања.

-Његов циљ врло често није повриједити појединца него одређени народ са намјером подцијенити га, застрашити, изоловати и указати да они не могу имати права као други, а са друге стране мобилизовати све оне који имају порив мржње према њима због своје нације, вјере, језика што може у одређеним тренуцима довести до различитих облика дискриминације, инцидената и насиља према припадницима мањина-поручио је он.

Свака порука мржње, истиче, има двоструку сврху.

-У друштву у којем се олако изговарају ријечи и поруке мржње а посебно и учестало према мањинама, представља друштво у којем насиље постаје нормално. Онда у таквом друштву постају угрожена права свих грађана не само мањина- казао је Нухоџић.

Он је позвао надлежне државне органе да у конкретном случају хитно реагују како би превентивно дјеловали на све евентуалне будуће почионице оваквих дјела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:42