/ Фото: IGOR SLJIVANCANIN
19/05/2022 u 08:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић са представницом УНДП-а: Сузбићемо говор мржње у Црној Гори

Свједоци смо да је такав дискурс све више присутан у јавном животу, навела је Ђуровић

Предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић састала се данас са Даниелом Гашпариковом, сталном представницом УНДП-а у Црној Гори, поручивши да је од пресудне важности пронаћи најадекватније моделе који би кроз законску регулативу, регулисали санкционисање и сузбијање говора мржње.

- Свједоци смо да је такав дискурс све више присутан у јавном животу- навела је Ђуровић.

Она је такође нагласила да Црна Гора снажно вреднује сарадњу са УНДП-ем, те изразила увјерење да ће се, на темељима досадашње праксе и искуства, партнерство са УНДП-ем наставити и надоградити.

Осврнувши се на проблематику родне равноправности, као једне од важних појединости стратешког оквира програмског ђеловања УНДП-а, Ђуровић је истакла да је суштински важно питања родног сензибилитета посматрати и рјешавати у ширем контексту, који не би био ограничен искључиво на поједично бављење овим комплексним феноменом.

Гашпарикова је нагласила кључну улогу парламента у постизању Циљева одрживог развоја и испуњавању обавеза из процеса приступања ЕУ.

- Посланице и посланици имају законодавну и надзорну улогу, али и јединствену позицију да усвајају законе и политике уважавајући родну димензију и различитост потреба, засноване на подацима, водећи рачуна да у процесу реформи нико не буде запостављен. Вјерујем да ће парламент улогу коју има у обликовању реформских процеса у земљи и у наредном периоду спроводити кроз веће учешће заједнице и свих релевантних партнера окупљених око заједничког циља – стварања бољих услова живота и могућности избора за све жене и мушкарце у друштву- закључила је она. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:58