Институт за љекове и медицинска средства / - фото: Друштвене мреже
28/07/2021 u 17:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одложено именовање в.д директора Института за љекове и медицинска средства

Подсјећамо, министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић није се данас појавила на консултативно саслушање челника здравствених институција у вези са мрежом здравствених установ

Управни одбор Института за љекове и медицинска средства ЦИнМЕД jе на данашњоj сjедници одлучио да се одложи именовање вршиоца дужности директора те установе.

Како jе саопштено из Института, чланови Управног одбора jедногласно су одлучили да се одложи усваjање измjена Правилника о унутрашњоj организациjи и систематизациjи Института до добиjања правног тумачења релевантних државних институциjа, а, у складу са тим, одлаже се и именовање директора.

Подсјећамо, министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић није се данас појавила на консултативно саслушање челника здравствених институција у вези са мрежом здравствених установа и актуелном епидемиолошком ситуацијом.

Посланица Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић Станковић партије је данас казала да је несхватљиво да правник долази на чело Института за љекове и медицинска средства и да то треба да се заустави.

Она је навела је да та кандидаткиња није квалификована за ту функцију и да је то што је правник и што има искуства у Србији не чини је особом за ту функцију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:45