Održana prva besplatna edukativna radionica / - FOTO: M.G.
11/09/2024 u 21:53 h
Marija GogićMarija Gogić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Održana prva besplatna edukativna radionica u okviru Visa She’s Next projekta

Prva besplatna edukativna radionica u okviru Visa She’s Next projekta u Crnoj Gori održana je večeras u bioskopu Cineplexx u BIG tržnom centru u Podgorici. Događaj je bio namijenjen svim ženama preduzetnicama, kao i onima koje žele da unaprijede svoja znanja i vještine iz oblasti marketinga, komunikacija, preduzetništva i digitalne transformacije.

Na događaju su se predstavile tri crnogorske preduzetnice, eksperktkinja za marketing i komunikacije Adrijana Husić, renomirana slikarka i grafička dizajnerka Hajdana Kostić, vlasnica prestižne kompanije Habitat Milanka Jovanović, a događaj je otvorila Ana Drašković, potpredsjednica i generalna direktorka Vise za region Jugoistočne Evrope.

Svaka od učesnica jedinstvenim pristupom i iskustvom iz svoje oblasti pružila je učesnicima ne samo uvid u svoje uspješne poslovne priče, već i konkretne savjete i inspiraciju za dalje unapređenje vlastitih vještina i preduzetničkih poduhvata.

Osnivačica Communication Studio Cassiopeia Adrijana Husić, stručnjak u oblasti korporativne društvene odgovornosti (CSR), javnih komunikacija i integrisanih marketinških strategija je podijelila iskustva i pružila uvid u kreiranje efikasnih komunikacionih strategija koje privlače pažnju i grade dugoročne veze sa publikom.

image

Održana prva besplatna edukativna radionica

- FOTO: M.G.

Ona je govorila o izazovima sa kojima se susretala na početku karijere i sa kojima se danas srijeće, i šta je zapravo bila njena zvijezda vodilja. Kazala je da je na početku karijere jako dugo vagala o stvarima koje želi da radi i dodala da je korporativno iskustvo koje ima iza sebe dovelo do preduzetničnih voda.

Husić je kazala i da je počela da radi od svoje 16. godine, a prvo iskustvo je ostvarila kao volonterka u jednoj NVO.

Kreirala je brend strategije, uspostavljala PR aktivnosti,  a realizovala je neke od najvećih događaja.

Hajdana Kostić, renomirana slikarka i grafička dizajnerka čiji radovi sada krase kolekcije svjetski poznatih ličnosti i institucija podijelila je iskustva i izazove sa kojima se susretala dok nije ostvarila cilj.

- Ono što je bitno u životu me nisu vodile pozitivne stvarim nego i negativne, koje su uticala na promjene u mom životu. Vodite se lijepim ali prihvatite ono i ružno, koristite ono što imate - kazala je Kostić tokom predstavljanja.

Podsjetila je da profesionalnu karijeru započela sa izazovom gdje je svakog dana radila crteže.

- Izazov mi je donio toliko toga, a do svega me je dovela istrajnost. Istrajnost je ono što vas ističe u odnosu na druge i sposobnost da istrpite, jer zapravo to je ono što vas vodi na tom putu - kazala je.

image

Održana prva besplatna edukativna radionica

- FOTO: M.G.

Na putu ostvarenja snova, prema njenim riječima, značajna je podrška prijatelja ili partnera, kao i borbenost - kazala je Kostić.

Kostić je i nacionalna pobjednica Red Bull Doodle Art takmičenja i TEDx govornica.

Na događaju je govorila i Milanka Jovanović, vlasnica kompanije Habitat, koja je takođe podijelila iskustva sa kojima se susretala tokom više od dvije decenije iskustva u vođenju preduzetničkog biznisa.

Jovanović je, između ostalog, govoreći o izazovima i o tome kako je postigla cilj, podršku porodice izdvojila kao jednu od najznačajnih stavki.

image

Održana prva besplatna edukativna radionica

- FOTO: M.G.

Na događaju je govorio i Milan Maglov, jedan od vodećih stručnjaka za digitalni marketing i community management u regionu.

Učesnicima je  predstavio najnovije trendove i strategije za uspjeh na društvenim mrežama.

image

Održana prva besplatna edukativna radionica

- FOTO: M.G.
image

Održana prva besplatna edukativna radionica

- FOTO: M.G.

Karijeru je započeo u marketinškim agencijama, a 2011. godine pokrenuo je popularnu Facebook stranicu “Dnevna doza kreativnosti”.

Danas, sa svojim timom, upravlja profilima za više od 20 klijenata, sa ukupno više od 1,3 miliona pratilaca.

Milan se ističe inovativnim strategijama na društvenim mrežama i više od sedam godina bavi se edukacijom, prenoseći svoje znanje i trendove iz oblasti digitalnog marketinga.

Vladimir Vulić, koji je nezavisni strateg specijalizovan za digitalnu transformaciju, inovacije i digitalni marketing, koji pomaže organizacijama u iskorištavanju prilika koje donosi digitalno doba, zaključio je radionicu.

Kroz svoju karijeru dugu dvije decenije sarađivao je sa kompanijama sa Fortune 500 liste, brojnim globalnim i regionalnim firmama iz različitih industrija, međunarodnim organizacijama i državnim institucijama. Suosnivač je i predsjednik Digitalizuj.Me i programski direktor konferencije Spark.me.

Govorio je na više od 200 konferencija i korporativnih događaja u 25 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Bio je tri puta TEDx govornik. Vladimir će govoriti o tome kako da stvorite magično iskustvo za kupca i kako da izdvojite vaš proizvod iz mora konkurencije. 

Pored radionica, projekat Visa She’s Next uključuje i mentorski program koji nudi ženama preduzetnicama priliku za stručno vođenje i podršku u ostvarivanju poslovnih ciljeva. Ovaj program je savršena dopuna edukativnim radionicama i pruža mogućnost za personalizovano mentorstvo.

Prijave za mentorski program traju do 15. septembra 2024. godine.

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 00:51