/ Фото: Скриншот
19/06/2021 u 09:10 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Овације за Лепосавића и посланике ДФ-а, звиждуци за Кривокапића

Бивши министар у филму Малагурског говорио о литијама и великој снази црногорског народа који је борбу за Христову цркву доказивао и у великим мећавама и сметовима.

Велико интересовање публике изазвала је промоција филма српског редитеља Бориса Малагурског, у крипти храма Христовог Васкрсења у Подгорици, посебно због чињенице што је као саговорнике у филму редитељ позвао црногорског премијера Здравка Кривокапића и сада већ бившег министра правде Владимира Лепосавића. 

Оно што је посебно било интересантно јесте да је дио са говором Лепосавића испраћен овацијама у публици. Лепосавић је у филму говорио о литијама и великој снази црногорског народа који је борбу за Христову цркву доказивао и у великим мећавама и сметовима. 

У филму "Црна Гора- подијељена земља" је приказан и бунт посланика Демократског фронта у ноћи изгласавања спорног Закона о слободи вјероисповијести, што је такође испраћено аплаузом. 

Са друге стране, говор Кривокапића испраћен је великим звиждуцима и негодовањем. 

Подсјетимо, у филму су као саговорници позвани и пјесник Матија Бећковић и историчар Јован Маркуш. 

Промоција у храму: Малагурски филм посветио митрополиту Амфилохију

Малагурски је синоћ казао да је филм посветио преминулом митрополиту Амфилохију, а открио је да је поријеком из Црне Горе.

Док су се грађани окупљали у крипти, испред храма је синоћ дошло до инцидента када су се током перформанса групе жена под називом "Богоугоднице" вербално сукобили окупљени грађани. Они су им поручили да "ово није Цетиње" сматрајући њихов перформанс као провокацију испред светиње. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:50