Lansiraj svoju ideju / -MTEL
10/10/2024 u 16:05 h
PROMOPROMO
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

POČINJE OSMI MTEL APP KONKURS ZA SREDNJOŠKOLCE

LANSIRAJ SVOJU IDEJU!

Nakon uspješno završenog sedmog regionalnog konkursa za izradu aplikacija u Android™ i iOS-u za mobilne uređaje, kompanija m:tel i ove godine pokreće m:tel app konkurs - koji će brojnim srednjoškolcima u Crnoj Gori pružiti šansu da osvoje vrijedne pametne telefone i dobiju priliku da se takmiče sa vršnjacima iz regiona.

Ideja ovog takmicenja je da podstaknemo mlade ljude da se oprobaju u programiranju, puste mašti na volju i kreiraju inovativne aplikacije. Kao kompanija koja vjeruje u njihove potencijale želimo da ih motivišemo da se posvete svojim digitalnim idejama– jer to jeste posao budućnosti.

image

Pobjednici 7. Regionalnog app izazova

-MTEL

Pravo učešća na m:tel app konkursu ostvaruju učenici 14 srednjih škola sa specijalizovanim nastavnim programima u IT oblasti. Za učešće na m:tel app konkursu potrebno je osmisle ideju za aplikaciju, popune formular i prijave svoj tim putem adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 27. novembra 2024. godine.

Rok za dostavu gotovih funkcionalnih verzija aplikacija je 29. januar 2025. godine, nakon čega će stručna komisija ocijeniti pristigle aplikacije i dodijeliti nagrade za pet najboljih u Crnoj Gori.

Autori najboljih aplikacija na m:tel app konkursu će, pored pametnog telefona, dobiti šansu da se i regionalno takmiče sa vršnjacima i najboljim timovima iz BiH i Srbije u Regionalnom app izazovu, uz mogućnost da osvoje sljedeće nagrade:

  • Prva nagrada - dodjeljuje se timu čiju aplikaciju žiri ocjeni kao najuspješniju;
  • Specijalna nagrada pod nazivom „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“ - dodjeljuje se timu za čiju aplikaciju žiri procijeni da se posebno izdvaja po inovativnosti.

Kao nagrada za prvo mjesto na Regionalnom app izazovu je planirana posjeta prestižnoj međunarodnoj IT/digital konferenciji za članove tima i mentora. O detaljima studijskog putovanja, takmičari će biti obaviješteni naknadno, do kraja prvog ciklusa takmičenja (m:tel app konkursa).

Posebno će biti vrednovane aplikacije koje imaju društveno korisnu namjenu i koje doprinose razvoju telekomunikacionih usluga, unapređuju upotrebu mobilnih telefona i uređaja, aplikacije koje daju odgovor na neka važna pitanja iz oblasti zaštite životne sredine, racionalnog korišćenja prirodnih resursa i energije, ili doprinose prevenciji i prevazilaženju sitacija koje utiču na zdravlje ljudi.

Pozivamo srednjoškolce koje zanimaju aplikacije, vole programiranje, imaju dobru ideju i želju da se takmiče sa vršnjacima, da se prijave na m:tel app konkurs, naprave mobilnu aplikaciju i osvoje jednu od pet ravnopravnih nagrada na državnom nivou u novom m:tel app konkursu.

Opšte uslove takmičenja i Prijavni formular, zainteresovani učenici mogu preuzeti na korporativnom sajtu m:tel-a.

Više informacija o cjelokupnoj ponudi MTEL-a, korisnici mogu naći na Facebook stranici Mtel Crna Gora, web site-u www.mtel.me kao i pozivom Korisničkog servisa na broj 1600.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. oktobar 2024 16:07