/ - Фото: РТЦГ.ме
16/12/2021 u 12:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поновни јавни позив за избор члана Савјета РТЦГ

Административни одбор на сједници крајем новембра констатовао је, на основу претходног јавног позива, да ниједан кандидат за ту функцију није испунио законске услове

Предсједник Скупштине Алекса Бечић објавио је поновни јавни позив Црногорској академији наука и умјетности (ЦАНУ) и Матици црногорској да предложе кандидата за члана Савјета Радио Телевизије Црне Горе (РТЦГ), јавља агенција МИНА.

Административни одбор на сједници крајем новембра констатовао је, на основу претходног јавног позива, да ниједан кандидат за ту функцију није испунио законске услове.

За то мјесто били су предложени Предраг Мирановић (ЦАНУ) и Игор Јововић(Матица црногорска).

У Савјету РТЦГ остало је упражњено мјесто након што је Жарко Мирковић поднио оставку у августу.

Чланови Савјета РТЦГ не могу бити посланици и одборници за вријеме обављања функције и најмање три године од њеног престанка.

За ту функцију, како се наводи у јавном позиву, не могу конкурисати лица које бира именује или поставља предсједник Црне Горе, Скупштина и Влада.

Чланови Савјета не могу бити функционери политичких странака (предсједници, чланови предсједништва, њихови замјеници, чланови главних и извршних одбора) за вријеме обављања функције и најмање три године од њеног престанка.

Рок за подношења кандидатура је 40 дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:48