Јован Поповић / - Јован Поповић
31/10/2021 u 18:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић: Крајње је вријеме да се обезбиједи сигурност на барском шеталишту

Недопустиво је, како додаје, да одређен број неодговорних појединаца, на уштрб сигурности великог броја грађана Бара и туриста овога града, крши прописе, јавни ред и угрожава сигурност

Свједоци смо немилог догађаја, саобраћајне незгоде која се на жалост данас догодила на барском шеталишту, у којој су повријеђени мајка и једногодишње дијете.  Неодговорним понашањем појединаца који не поштују закон којим је забрањено саобраћање моторним возилима на дијелу градског шеталишта које је пјешачка зона, долазимо до ситуација у којима су угрожени људски животи, што је и данас био случај, поручио је одборник ДПС-а Бар Јован Поповић.

 - Иако је саобраћајном сигнализацијом јасно назначена забрана кретања моторних возила шеталиштем, свједоци смо да се осим у случају постављања физичких баријера од стране појединаца апсолутно не поштује! Надлежне службе Општине Бар у више наврата су постављале рампе којима се онемогућава улазак на дио шеталишта, али су оне сваки пут уништаване - навео је он.

Недопустиво је, како додаје, да одређен број неодговорних појединаца, на уштрб сигурности великог броја грађана Бара и туриста овога града, крши прописе, јавни ред и угрожава сигурност.

 - С тим у вези, апелујем на надлежне службе, да у што скоријем року физичком баријером трајно и квалитетно обезбиједе градско шеталиште од улаза за сва моторна возила, осим оних којима је издато посебно одобрење (за снабдијевање објеката робом, у складу са законом) -  наводи он.

Поповић позива грађане да поштују саобраћајне знакове, а надлежне институције Општине Бар и државе Црне Горе да најстрожије казне појединце који поред свих додатних мјера и даље буду кршили закон, како би се једном коначно увео ред и обезбиједила сигурност на шеталишту краља Николе!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 04:57