/ - Са сусрета
26/11/2021 u 14:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посјета министра правде Сјеверне Македоније Црној Гори

Сусрет државних секретара са министром правде Сјеверне Македоније био је прилика да се размијене искуства између Црне Горе и Сјеверне Македоније у области правосуђа када су у питању реформе и европска интеграција

Министар правде Сјеверне Македоније, Бојан Маричић, посјетио је данас Црну Гору. У оквиру посјете, организован је његов сусрет са државним секретаром Министарства правде, људских и мањинских права Борисом Марићем и државним секретаром Министарства унутрашњих послова, Зорана Миљанића.

Сусрет државних секретара са министром правде Сјеверне Македоније био је прилика да се размијене искуства између Црне Горе и Сјеверне Македоније у области правосуђа када су у питању реформе и европска интеграција. 

Након кратког уводног осврта на реформе унутар правосудног црногорског система који су представили државни секретари, министар Маричић је закључио да примјећује велике сличности и заједничке проблеме у судству и тужилаштву како у једној, тако и у другој земљи. 

-Морамо да будемо примјер једни другима и да сарађујемо и размјењујемо искуства у области правосуђа", поручио је министар Маричић. "Тако ћемо бити успјешнији у суочавању са изазовима у правосуђу и тужилаштву, као и у резултатима реформи, јер грађани заслужују професионалан, транспарентан и ефикасан правни систем- закључио је министар наводе у саопштењу из Министарства.

Државни секретар Министарства правде, људских и мањинских права, Борис Марић, указао је посебно на велике сличности у систему правосуђа у црногорском и македонском систему. Ово је била прилика да министра Маричића упозна и са предлозима измјена Кривичног законика и Закона о кривичном поступку, те да је у току потписивање Протокола 16.

Државни секретар МУП-а, Зоран Миљанић, казао је да одличним односима између ове двије земље свједочи чињеница да нема отворених питања у билатералној сарадњи. “Сарадња између Црне Горе и Сјеверне Македоније је на високом нивоу и треба да послужи као примјер земљама у региону”, казао је Миљанић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:03