/ фото: МУП ЦГ
22/06/2021 u 16:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пожар у насељима Штеке и Корнети

По дојави да је на брду Михиња које се налази у близини села Штеке и Бери дошло до пожара на лицу мјеста упућена је једна посада која је након обиласка локације утврдила да је пожар захватио брдо ширећи се према објектима, саопштено је на фејсбук страници Службе заштите и спашавања Главног града

Јединица заштите и спашавања Подгорице ангажовани су на гашењу пожара југозападно од Подгорице.

- Након позива и информације о избијању пожара у насељу Штеке и Корнети, југозападно од Подгорице, упућена је јединица Службе заштите и спашавања Подгорице, а тренутно су ангажовани и авиони за гашење пожара Министарства унутрашњих послова Црне Горе. Улажу се напори да се пожар локализује, те очекујемо да ће до  вечерњих часова пожар бити угашен- саопштено је из Директората за заштиту и спашавање МУП-а Црне Горе.

У протекла 24 часа припадници Службе заштите и спашавања Главног града реализовали су укупно петнаест интервенција. Интервенција на гашењу пожара било је укупно једанаест и то на сљедећим локацијама: Забјело, Садине, Ћемовско поље, Голубовци,Бери, Доњи Кокоти, село Српска, у центру града, брдо Михиња, Зета и на Биоче.

На свим поменутим локацијама у питању су били пожари брда, траве и ниског растиња као и смећа и дивљег отпада осим на Забјелу гдје је била једна интервенција на стамбеном објекту, стану.

- По дојави да је на брду Михиња које се налази у близини села Штеке и Бери дошло до пожара на лицу мјеста упућена је једна посада која је након обиласка локације утврдила да је пожар захватио брдо ширећи се према објектима. У међувремену је упућена још једна посада ради заштите објеката у подножју брда и ради брже интервенције и у том дијелу пожар је под контролом. За пожар који је захватио неприступачан појас брда упућен је захтјев МУП- у  Директорату за заштиту и спашавање за  ангажовање ваздухоплова на гашењу пожара- саопштено је на фејсбук страници Службе заштите и спашавања Главног града.

Подсјећју грађане, нарочито са оних локација које су препознате по честом настанку пожара, да ће у свим случајевима гдје постоји најмања сумња у вези са начином настанка пожара бити предузете мјере и радње на утврђивању одговорности.

- Остале интервенције које су реализоване у наведеном периоду односе се  на редовне обиласке критичних локација и друге активности из надлежности Службе- наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:18