Јединствена љепота Дурмитора / - В.Ш.
18/12/2021 u 13:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Предлог "Црно на бијело" прошао скупштинске одборе: 20. септембар Дан еколошке државе

Они су позвали све посланике да подрже гласањем иницијативу и помогну да "удружени допринесу здравој животној средини и одрживом развоју Црне Горе"

 Предлог посланичког клуба Црно на бијело, којим је предвиђено да се 20. септембар празнује као Дан еколошке државе прошао је скупштинске одборе - Одбор за политички систем, правосуђе и управу и Законодавни одбор и о њему ће се изгласати посланици на пленуму.

Тај посланички клуб је раније у Скупштинску процедуру поднио иницијативу да Црна Гора добије још један празник који би се празновао радно сваког 20. септембра у подсјећање на исти датум 1991. године када је Црна Гора проглашена првом еколошком државом на свијету и то одређење касније уврстила у свој Устав.

 - Ово је најмањи гест који можемо учинити према нашој природи и уважити је и на овај начин. Желимо да нас тај дан сваке године подсјећа и обавезује колико је неопходно да водимо бригу о природи и поштујемо њене законитости -  поручују. 

Они су позвали све посланике да подрже гласањем иницијативу и помогну да "удружени допринесу здравој животној средини и одрживом развоју Црне Горе". 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 00:06