/ - илустрација
27/01/2022 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Провјера диплома: Полицијски службеници биће процесуирани ако дође до неправилсноти

Пријаве за провјеру валидности диплома могу се доставити Комисији путем мејла priјOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. или телефона 020 202 820

У Министарству унутрашњих послова 18. јануара 2022. године формирана је Комисија за провјеру валидности образовних исправа полицијских службеника.

- Циљ комисије је детаљна провјера свих сумњивих дипломе, без повластица и изузетака. Уколико се неправилности утврде, полицијски службеници биће  процесуирани пред надлежним тужилаштвом. На конститутивној сједници 24. јануара, предсједник Комисије, државни секретар Зоран Миљанић, саопштио је да је њен циљ свеобухватна провјера постојећих диплома, те да је Комисија састављена од компетентних службеника и да се очекује пуна транспарентност њеног рада- наводе у саопштењу.

Све информације о потенцијално фалсификованим дипломама које су медијима достављене из других извора,  Комисија ће детаљно провјерити.

- У зависности од потреба, Комисија ће се консултовати са представницима Министарства просвјете, науке, културе и спорта, Завода за запошљавање, као и осталих релевантних институција које могу допринијети ефикаснијем раду.  Приоритет провјера јесу дипломе високошколаца, а у плану је и провјера диплома средњих школа- наводе у саопштењу.

Пријаве за провјеру валидности диплома могу се доставити Комисији путем мејла priјOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. или телефона 020 202 820. Свима који доставе пријаве Комисија гарантује анонимност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 01:35