Ненад Ракочевић / фото: Срђан Бољевић
12/05/2022 u 11:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракочевић: Подршка Брајовићу у борби против незаконитих радњи

Руководство КЦЦГ на челу са директорицом обрачунава се са колегом синдикалцем Брајовићем, који је као савјестан радник, грађанин пријавио и јавно обзнанио незаконите и непотистичке радње

Синдикат управе и правосуђа ЦГ кроз своју историју има повелик дио биографије који се односи на борбу против појединаца функционера или руководстава органа или јавних установа. Из тог разлога веома нам је блиска проблематика и борба коју тренутно води Синдикат слободних радника Клиничког Центра Црне Горе и њихово руководство, казао предсједник Синдиката управе и правосуђа ЦГ Ненад Ракочевић.

Он је поручио да овим путем јавно, а ако буде потреба и на било који други начин који би се захтјевао од њих, дају пуну подршку њиховом пријатељском синдикату и синдикалцу Слободану Брајовићу, на којег је пао сав терет њихове храбре и поносне борбе.

image

Слободан Брајовић

- Портал Дан

- Недопустиво је да у данашњем времену од оних који су у прошлости бли најгласнији у потреби успостављања правног реда и одговорности, имамо примјену управо супротно од свега наведеног. Отворено и дрско се руководство Клиничког Центра на челу са директорицом обрачунава са колегом синдикалцем Брајовићем, који је као савјестан радник, грађанин и синдикалац пријавио и јавно обзнанио на незаконите и непотистичке радње појединаца из ове круцијално важне државне установе - каже Ракочевић.

Према његовим ријечима, инспекцијски органи су све то доказали и санкционисали, тако да се доказаност незаконитих радњи не доводи у питање.

- Али као у доба Апартхејда над синдикатом и синдикалцем Брајовићем се спроводи мобинг и невиђени притисак на све могуће начине. Лажно оптужен, суспендован и кажњем у монтираном дисциплинском поступку, присилно премјештање на друго понижавајуће радно мјесто, а све због пријављивања незаконитих радњи почевши од директорице Радуловић, па заједно са њеним непотистичким структурама које је позиционирала и ухљебила, захтјевају алармирање свих домаћих и међународних адреса - истиче предсједник Синдиката управе и правосуђа ЦГ.

Додаје да баласт и тег који на својим плећима сада носе политички субјекти који делегирају овакве контроверзне кадрове, условно не морају да буде пренешени на ресорне органе, у овом случају Министарство здравља.

- Тако да овим путем апелујемо на Министра здравља Драгослава Шћекића да се ослободи овог баласта који је непотребан и који може само ланчано правити проблеме, те нека се истим бави Специјално тужилаштво. Изенађујуће је или је можда очекивано да се у ситуацији када синдикати треба да подржавају своје часне и стамене колеге, поготово када су из исте дјелатности, исти ћуте и немају намјеру да на било који начин буду солидарни. Овакви поступци су одлика синдикалних активиста који су одани сваком руководству и власти и који се на баве својим описом посла, већ насупрот гдје се може само из интереса, стављају се клипови у точкове. Колегама из Синдиката слободних радника Клиничког Центра и колеги Слободану Брајовићу поручујемо да не сумњају у позитиван коначни епилог догађаја, само останите постојани и храбри као до сада - закључио је Ракочевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:15