SA SASTANKA SA VISOKIM PREDSTAVNIKOM ICAO   / - FOTO: AGENCIJA ZA CIVILNO VAZDUHOPLOVSTVO
27/09/2024 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ralo: Imate podršku Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva

Računajte uvijek na kompletnu podršku Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO), rekao je njen visoki predstavnik Nikolas Ralo timu Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), na čelu sa direktorom Ivanom Šćekićem.

Direktor Regionalne kancelarije ICAO za Evropu i Sjeverni Atlantik je, tokom intenzivne dvodnevne agende prilikom posjete Crnoj Gori, upoznat sa aktivnostima ACV, kao i ključnih vazduhoplovnih kompanija. 

Razgovarano je o nastavku razvoja civilnog vazduhoplovstva, standardima i preporučenoj praksi koju crnogorska vazduhoplovna vlast uspješno sprovodi, razvojnim planovima i mogućnostima za dalju saradnju i podršku ICAO.

U Agenciji je održan i sastanak sa  predstavnicima ključnih subjekata vazduhoplovne industrije - zamjenikom direktora Kontrole letenja (SMATSA), Rajkom Uskokovićem, izvršnim direktorom  Aerodroma Crne Gore (ACG), Rokom Tolićem i Vukadinom Stojanovićem, koji je vršilac dužnosti direktora nacionalne avio - kompanije To Montenegro, brenda Air Montenegro. Na sastanku je bio i predstavnik Savjeta ACV, Jevto Bojović.

Sagovornici su saglasni da su potrebna ulaganja za nastavak razvoja, kao i istakli zadovoljstvo međunarodnom saradnjom, uz ocjenu da ova značajna prilika za diskusiju i razmjenu mišljenja predstavlja jačanje saradnje.

- Moj tim i ja smo spremni da i dalje podržimo vaše napore u saradnji i sa drugim partnerima. Sve države su važne za Međunarodnu organizaciju civilnog vazduhoplovstva i svakako ćemo posebnu pažnju posvetiti državama na Zapadnom Balkanu - istakao je Ralo.

Direktor Agencije je zahvalio visokom predstavniku ICAO na podršci Crnoj Gori, ukazujući da je izazov održati razultate.

- Brojne benefite možemo imati od jačanja saradnje  sa ICAO, da bismo dalje unapređivali crnogorski sistem civilnog vazduhoplovstva. Posebno su nam važne obuke eksperata ove važne međunarodne organizacije - naglasio je Šćekić.

ACV domaćin posjete visokog predstavnika ICAO

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 13:01