Samohrana majka nema pravo na slušni aparat / - BANKA HRANE
03/06/2024 u 12:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Samohana majka dvoje maloljetne djece nema pravo na besplatan slušni aparat

Samohana majka Anela Stanimirović iz Podgorice ima oštećenje sluha i druge zdravstvene probleme, ali iako je korisnica socijalne pomoći, nema pravo na besplatan aparat.

- Ova porodica živi od 128 eura socijalne pomoći države i nema mogućnost da kupi veoma skup aparat za sluh. Socijalno ugroženi nemaju očigledno pravo na besplatan aparat dok ne navrše 65 i više godine - saopšteno je iz Banke hrane.

Kako su naveli, s obzirom na to da je ova majka ugrožena materijalno i zdravstveno, pisali su Fondu zdravstva, direktoru Vuku Kadiću i Ministarsvu rada i socijalnog staranja, ministarki rada i socijalnog staranja, Naidi Nišić.

Samohranoj majci je rečeno u Kliničkom centru u Podgorici i u bolnici na Cetinju da nema pravo na besplatan aparat jer nema 65 godina i više.

- U radnji za prodaju aparata za sluh u Podgorici, rečeno je Aneli da mora nositi probni aparat nekoliko dana kako bi znali koji je za nju adrkvatan. Cijena aparata kako su joj kazali je od 770 do 2.400 eura - navodi se u saopštenju Banke hrane.

Samohrana majka Tanja Nebrigić čeka pomoć opštine Nikšić: Petočlana porodica bez krova nad glavom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 22:17