/ -
04/01/2022 u 13:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Санкционисан љекар из будванског Дома здравља: Био на радном мјесту, иако му је одређена самоизолација

Министарство позива све љекаре коjи раде са ковид пациjентима и тако се директно излажу вирусу, радећи наjхуманиjи посао, да се, упркос добрим намjерама, придржаваjу свих протокола и прописа

У будванском Дому здравља направљен је пропуст, па је љекар којем је одређена самоизолација био на радном мјесту у ковид амбуланти, саопштио је генерални директор Директората за контролу квалитета у Министарству здравља Слободан Мандић.

Он је навео су да је љекар искључен из процеса рада, а сви који су учествовали у овом пропусту ће бити санкционисани.

image

dr Slobodan Mandić

- MIN. ZDRAVLJA

 - Директорат за контролу квалитета здравствене заштите Министарства здравља предузео jе све расположиве кораке у циљу расвjетљавања посљеднjих дешаванjа у Дому здравља Будва. Сходно нашим надлежностима и прописима, због пропуста коjи су довели до тога да љекар ком jе одређена самоизолациjа ипак буде на радном мjесту у ЦОВИД амбуланти, таj колега jе моментално по нашем сазнању искључен из процеса рада. Сви коjи су учествовали у овом пропусту, од менаџмента и љекара Дома здравља Будва до епидемиолога у Институту за jавно здравље, биће адекватно санкционисани - поручио је Мандић. 

Он је позвао све љекаре коjи раде са ковид пациjентима и тако се директно излажу вирусу, радећи наjхуманиjи посао, да се, упркос добрим намjерама, придржаваjу свих протокола и прописа.

 - И ми љекари смо људи и ми се, у случаjу оболиjевања, морамо изоловати и поштовати све прописе - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:32