/ - Зграда РТЦГ
19/06/2021 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјет РТЦГ: Угрожавање новинарских права у демократским друштвима jе недозвољена категориjа

Чланови Савjета безрезервно подржаваjу демократизациjу друшта, слободу говора, права новинара на лични став и свим правним средствима ће се залагати да она не буду угрожена

Савjет Радио-телевизиjе Црне Горе наjенергичниjе осуђуjе напад на уредницу Парламенталног канала и емисиjе Зумирање Славицу Крушчић и захтиjева од надлежних органа наjхитниjе проналажење и законско процесуирање нападача.

Чланови Савjета безрезервно подржаваjу демократизациjу друшта, слободу говора, права новинара на лични став и свим правним средствима ће се залагати да она не буду угрожена.

- Угрожавање новинарских права у демократским друштвима jе недозвољена категориjа. Сузбиjањем и законским процесуирањем преступника држава Црна Гора би требало да се примакне таквом друштву - навоси се у реаговању.

Такође, чланови Савjета РТЦГ ће, заjедно са менаџментом куће, настоjати да избалансираним извjештавањем незадољство конзумената програма јавног сервиса сведе на минимум.

- Савjет РТЦГ ће уредници Крушчић, као и сваком члану нашег колектива пружити сваки вид заштите - наводи се у саопштењу Савјета које је потписао предсједник Веселин Дрљевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:15