Вишe и Специјално државно тужилаштво / - ВишE и Специјално државно тужилаштво
24/01/2022 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДТ и ВДТ одбацили као неосноване кривичне приjаве подниjете против Управног одбора Института за љекове и медицинска средства

Управни одбор Института за љекове и медицинска је поручио да су кривичне приjаве подниjете Специjалном државном тужилаштву против овог тиjела одбачене као неосноване

Управни одбор Института за љекове и медицинска је поручио да су кривичне приjаве подниjете Специjалном државном тужилаштву против овог тиjела одбачене као неосноване.

- Наиме, чланице Стручно-научног одбора Маjда Шахман Заимовић, Жељка Бешовић, Мариjа Машковић, Маjа Станковић, Jасмина Крлић, као и Милена Љешковић (чланица Управног одбора) подниjеле су кривичне приjаве против чланова Управног одбора мр пхарм. спец. Лидиjе Чизмовић, проф. др Милене Тадић и др спец. Марка Стоиљкова оптуживши их за кривична дjела стварање криминалне организациjе и злоупотребу службеног положаjа приликом именовања вршиоца дужности директора Института - саопштено је из Института за љекове и медицинска средства. 

Како су казали, Специjално државно тужилаштво jе дониjело образложено рjешење о одбацивању подниjете кривичне приjаве.

- У поступку по тужби на наведено рjешење Специjалног државног тужилаштва и Врховно државно тужилаштво jе утврдило да jе Специjални државни тужилац поступио у складу са своjим законским обавезама и овлашћењима и донио закониту одлуку, те да су се наводи предметне приjаве показали неоснованим. Без обзира на константне осуде према Управном одбору Института у поjединим медиjама и наметање jавности малициозних и нетачних тврдњи о поступању Управног одбора у поступку именовања вршиоца дужности директора Института за љекове и медицинска средства у складу са своjим законским овлашћењима, они коjи су заиста и надлежни да суде и пресуде одбацили су постоjање кривичних радњи у поступању Управног одбора - закључили су из Института за љекове и медицинска средства. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 17:35