Амер Смаиловић у Скупштини / - IGOR SLJIVANCANIN
28/09/2021 u 19:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Смаиловић: Образовање младих је у врху приоритета Бошњачке странке

Посланици Бошњачке странке (БС) данас су још једном показали да се и из опозиционих клупа могу доносити одлуке у интересу грађана, нагласио је он

Посланици Бошњачке странке (БС) данас су још једном показали да се и из опозиционих клупа могу доносити одлуке у интересу грађана, у ситуацији када су дијелу владајуће већине приоритет уски патријски интереси и бојкот сједница парламента, саопштио је посланик ове партије Амер Смаиловић.

Како је навео, потписима посланичког клуба Бошњачке странке, уврштен је у дневни ред Приједлог измјена Закона о високом образовању којим ће се за још двије године продужити рок за упис на специјалистичке студије и завршетак магистарских студија по старом систему без додатног плаћања школарине.

 - Тај Приједлог је гласовима Бошњачке странке и посланика опозиционих партија добио подршку, у условима када парламентарна већина није могла обезбиједити ни кворум за одржавање сједнице. На овај начин смо још једном показали да смо у правом смислу конструктивна опозиција која показује одговоран однос према свим грађанима, у овом случају према студентима, којима смо омогућили да наставе и успјешно окончају своје студије. Образовање младих је важан сегмент који је у врху приоритета Бошњачке странке - нагласио је Смаиловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:34