Sa sastanka / - FOTO: VLADA CRNE GORE
22/10/2024 u 10:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Spajić: Prioritet Darisovo zdravlje, pristupiće se izmjeni Zakona o maloljetnicima

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sa roditeljima povrijeđenog učenika barske Gimnazije Darisa Mujića koji je 7. oktobra napadnut u školskom dvorištu, razgovarao o zdravstvenom stanju njihovog sina koji je zbrinut u Kliničkom centru CG gdje ljekari ulažu maksimalne napore za njegov oporavak.

- U ovom trenutku to je navažniji zadatak i nadam se da će iz ovog nemilog događaja Daris izaći bez posljedica - kazao je premijer Spajić.

Otac Darisa Mujića, Ceno, zahvalio je na podršci, navodeći da im je apsolutni prioritet zdravlje djeteta i sigurnost. Ono što brine je činjenica da je učenik koji mu je nanio teške povrede, iako povratnik u takvim djelima, pušten da se brani sa slobode čime se, prema riječima roditelja, šalje loša poruka. Oni su poručili da su potrebne hitne izmjene Zakona o maloljetnicima, koji bi preciznije uredio ovakve i slične slučajeve.

Protest protiv nasilja u Baru: Traže izmjene zakona o maloljetnicima

Premijer, ministar pravde Bojan Božović i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, koji su prisustvovali sastanku, saglasni su da je potrebno razmotriti pooštravanje sankcija iako je prema postojećem zakonskom rješenju postojao osnov za izricanje mjere zadržavanja lica u predmetnim okolnostima. Sa sastanka je poručeno da će pažljivo sagledati ovo pitanje kako bi u saradnji sa zainteresovanom javnošću predložili izmjene ovog zakonskog rješenja.

- Država ne smije ostati nijema na vapaj roditelja zabrinutih zbog vršnjačkog nasilja u školama kakvo se dogodilo u Baru prethodne sedmice. Nasilničko ponašanje, učinjeno u ma kom dobu života, mora imati jasan odgovor države a naša djeca moraju biti bezbjedna i zaštićena u školi ali i van nje - kazao je premijer.

Na sastanku je poručena da porodica Mujić može računati na pravnu i svaku drugu vrstu pomoći, uključujući i pojačanu zaštitu njihove bezbjednosti, te da će država pokazati da se nijedan vid nasilja neće tolerisati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

22. oktobar 2024 10:23