Тамара Срзентић
08/01/2022 u 19:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Срзентић: Охрабруjе брза реакциjа АЕМ-а

Министарка jе на Твитеру навела да jавност треба да зна да програмски садржаjи мораjу бити уређени по европским стандардима, а комерциjални емитери да постоjе механизми за контролу коjи ће штитити jавне интересе, у складу са тим стандардима

Брза реакциjа Агенциjе за електронске медиjе (АЕМ), коjом се ограничава емитовање одређених садржаjа телевизиjе Хепи, охрабруjе, поручила jе министарка jавне управе, дигиталног друштва и медиjа Тамара Срзентић.

Савjет АЕМ-а донио jе раниjе данас одлуку коjом се на шест мjесеци ограничава реемитовање више програмских садржаjа ТВ Хепи у коjима jе, како jе оциjењено, подстицана мржња, нетрпељивост и дискриминациjа према припадницима црногорске националности.

Срзентић jе на Твитеру навела да jавност треба да зна да програмски садржаjи мораjу бити уређени по европским стандардима, а комерциjални емитери да постоjе механизми за контролу коjи ће штитити jавне интересе, у складу са тим стандардима.

„Док стварамо системске услове да медиjи слободниjе, али и одговорниjе раде своj посао, треба пажљиво да бирамо садржаjе коjе гледамо у нашим домовима, и да не прихватимо као нормално помjерање граница на штету поштовања људских права било коjе особе или групе“, истакла jе Срзентић.

Како jе навела, ова ситуациjа jе посебно значаjна jер се односи на жене - jедну од наjрањивиjих група изложеноj стереотипима, увредама и насиљу.

„Моjа, али и обавеза свих у jавном простору, jе да штитимо права свих жена - мизогиниjа се не може и не смиjе толерисати“, поручила jе Срзентић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:59