Potpisivanje Memoranduma / - MINISTARSTVO ZDRAVLJA
10/10/2023 u 14:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Studenti Arhitektonskog fakulteta projektovaće radove na adaptaciji jedinica ZHMP

Ministarstvo zdravlja i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore potpisali memorandum o saradnji sa Arhitektonskim fakultetom UCG

Studenti završne godine Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, pod mentorstvom svojih profesora, radiće projekte adaptacije sedam jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Kotoru, Mojkovcu, Zeti, Pljevljima, Danilovgradu, Plavu i Andrijevici.

Tim povodom, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, direktor Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković i dekanka Arhitektonskog fakulteta Svetlana Perović, potpisali su danas u Ministarstvu zdravlja  Memorandum o saradnji.

- Ovo je prvi put da javna zdravstvena ustanova sarađuje se akademskom zajednicom, u namjeri prilogođavanja izgleda prostornih kapaciteta hitne medicinske pomoći standardima savremene medicine. Takođe, ovo će biti primjer uspješne saradnje Ministarstva zdravlja i akademske zajednice – Arhitektonskog fakulteta, a cilj je uspostavljanje dugoročnog partnerstva koje se temelji na zajedničkim aktivnostima i iskorišćavanju potencijala akademske zajednice na obostrani interes, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Studenti  Arhitektonskog fakulteta već danas su u dvije grupe posjetili jedinice hitne pomoći u Zeti i Danilovgradu, nakon čega će početi sa izradom projekata adaptacije.

Mladi akademci radiće pod mentorstvom svojih profesora i saradnika na predmetu Arhitektura unutrašnjih prostora I.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore će, u dogovoru sa Ministartsvom zdravlja, obezbijediti nagradi fond za idejna rješenja koja budu izabrana i data na realizaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 23:48