/ илустрација - фото: Дан
29/05/2021 u 19:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Судски савјет: Изабране судије прекршајних судова

Сходно прописаној процедури и спроведеног интервјуа, Савјет је одлучио да се за предсједницу Основног суда у Плаву изабере Мирјана Кнежевић

На једанаестој сједници Судског савјета, одржаној 24. 25. и 28. маја, на основу извјештаја Центра за обуку у судству и државном тужилаштву, утврђене су оцјене за седам кандидата за судије судова за за прекршаје, за вријеме трајања иницијалне обуке. Оцјене су утвђене за Сандру Зарубицу, Бранка Вујачића, Милоша Бакрача, Ивана Поповића, Петра Варагића, Неда Јовановића и Надију Хасанбеговић.

- Донијета је одлука да се Сандра Зарубица и Бранко Вујачић изаберу и распореде у Суд за прекршаје у Подгорици, а Петар Варагић у Суд за прекршаје у Бијелом Пољу, док ће остали кандидати остати у Суду за прекршаје у Подгорици до доношења одлуке о њиховом избору и распоређивању. На сједници је обављен интервју са два кандидата за предсједника Основног суда у Плаву, Мирјаном Кнежевићем и Здравком Рајовићем, судијама у истом суду. Сходно прописаној процедури и спроведеног интервјуа, Савјет је донио одлуку да се за предсједницу Основног суда у Плаву изабере Мирјана Кнежевић, досадашња замјеница предсједника овог суда- саопштено је из Савјета.

Такође, Савјет је извршио идентификацију 22 кандидата за избор десет кандидата за судије основних судова. Са 19 кандидата који су сходно законској процедури остварили потребан број бодова на тестирању обављен је интервју, као и са једним кандидатом који није полагао тест, јер има оцјену на правосудном испиту.

- Након спроведене законске процедуре, а на основу ранг листе, на наставку сједнице, која је одржана 28. маја, Савјет је донио одлуку да се за кандидате за судије основних судова изаберу: Драгана Лубарда, Ана Стојановски, Никола Зарубица, Никола Бошковић, Бојана Шумар, Никац Никчевић, Катарина Николић, Ивана Лабудовић, Азра Идризовић и Милош Ивановић. Изабрани кандидати ће бити упућени на иницијалну обуку у Центар за обуку у судству и државном тужилаштву.

- На сједници су дата мишљења на број утврђених радних мјеста у Приједлогу Правилника о измјени и допуни Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Врховног суда Црне Горе, Управног суда Црне Горе, виших судова у Подгорици и Бијелом Пољу, Вишег суда за прекршаје Црне Горе, основних судова у Херцег Новом, Бару и на Жабљаку. Савјет је сходно Меморандуму о упућивању на рад у Регистрар у Европском суду за људска права, дао сагласност Министарству вањских послова да се продужи ангажман црногорског представника у овом суду- саопштено је из Савјета.

Савјет је донио одлуку да Драган Бабовић члан Савјета буде представник овог органа у Комисији за праћење спровођења и извјештавања о Програму развоја информационо комуникационих технологија правосуђа 2021 – 2023. Донијета је одлука да се распише оглас за избор једног судије Врховног суда Црне Горе на основу члана 38 став 9 Закона о Судском савјету и судијама. Донијета је одлука да се распише интерни оглас за попуњавање једног слободног судијског мјеста у Основном суду у Плаву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 12:24