- фото илустрација / - Инспектори појачали контроле
02/03/2022 u 12:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тржишна инспекција наредних дана у појачаном надзору заштите права интелектуалне својине

Тржишна инспекција ће током предстојећег мјесеца обављати и друге активности из своје надлежности, а у све у циљу обезбјеђивања легалног тржишта уз већу заштиту права потрошача

Тржишна инспекција ће спроводити појачан надзор у области заштите права интелектуалне својине у складу са Законом примјени прописа којима се уређује заштита права интелектуалне својине – Закон о жигу и Закон о ауторским и сродним правима, казали су у саопштењу.

Надзор ће бити, како су саопштили, усмјерен на промет робе: текстил, обућа, одјећа, ауто-дјелова у складу са Законом о жигу, као и  на промет ЦД-ова и ДВД-ова, контроле фотокопирница и умножавања рачунарских програма у складу са Законом о ауторском и сродним правима.

Тржишна инспекција ће током предстојећег мјесеца обављати и друге активности из своје надлежности, а у све у циљу обезбјеђивања легалног тржишта уз већу заштиту права потрошача.

Овом приликом апеловали су на све потрошаче да не купују кривотворене производе и на тај начин учествују у оваквом виду нелагалног пословања, већ да да се одлуче за куповину оригинал производа или услуге, због поуздане и континуиране вриједности и квалитета, закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 13:59