Основни суд у Котору / - Б.М.
25/05/2021 u 16:14 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У которском суду одложена 84 суђења

Због обуставе рада адвоката у Црној Гори, пред Основним судом у Котору је за два дана одложено укупно 84 суђења, и то  јуче  38, а данас 46.

Управни одбор Адвокатске коморе Црне Горе је наиме донио одлуку којом је прогласио општу обуставу пружања правне помоћи адвоката на цијелој територији државе, због чега је у већем броју предмета дошло до одлагања суђења.

-На нивоу суда је за дан  24. 05 2021. године из свих реферата било заказано укупно 45 суђења , а одржано је 7.  Дана 25. 05. 2021. године је било заказано 49 суђења, а одржана су само 3 на нивоу свих реферата, саопштио је за портал „Дан“, портпарол которског Основног суда, судија Шпиро Павићевић.

Он је истакао да радно вријеме које добију на располагању због одложених рочишта, судије користе за текућу администрацију и писање одлука уколико су се стекли услови за то. Т

-акође  посебно истичем да је администрација  оптерећена заказивањем и слањем позива странкама и пуномоћницима у предметима који су одложени, рекао је судија Павићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 22:56