И даље проблем са вршњачким насиљем / - ФБ
04/06/2021 u 11:22 h
Жељка БојанићЖељка Бојанић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пребијање малољетника: Због штрајка адвоката починиоци могу бити "ослoбођени" сумње

Од врсте и тежине повреда и начина њиховог настанка зависи да ли се радити о кривичном дјелу против јавног реда и мира или против живота и тијела

Основно државно тужилаштво у Подгорици, државни тужилац за малољетнике, извиђа случај насиља над малољетником(16) који је претучен 2. јуна код Основне школе "Штампар Макарије", сазнаје портал "Дан".

Поводом тога, прикупљена су обавјештења више малољетних лица као и малољетника који је нападнут. Њега je наводно тукло више особа, које су малољетне доби.

Како сазнајемо, обустава рада од стране адвоката ће бити од утицаја на даљи ток поступка, јер малољетно лице мора имати браниоца приликом првог саслушања. Од врсте и тежине тјелесних повреда и начина њиховог настанка зависи и правна оцјена дјела, да ли се радити о кривичном дјелу против јавног реда и мира или кривичном дјелу против живота и тијела.

- Службеници Центра безбједности Подгорица Управе полиције су самоиницијативно и по обавезујућем налогу дежурног државног тужиоца за малољетнике, у ОДТ у Подгорици, прикупили обавјештења од више малољетних лица и од малољетног остећеног и прибавили медицинску документацију о повредама остећеног, а списе ће доставити на разматрање државном  тужиоцу за малољетнике, ради правне оцјене учињеног дјела и давање обавезујућих налога за даље поступање- навео је државни тужилац Вукас Радоњић за портал Дан.

Радоњић додаје да "од врсте и тежине тјелесних повреда и начина њиховог настанка зависи и правна оцјена дјела.

- Односно да ли ће се радити о кривичном дјелу против јавног реда и мира или кривичном дјелу против живота и тијела. Обустава рада од стране адвоката це бити свкако од утицаја на даљи ток поступка, јер малољетник мора имати браниоца приликом првог саслушања - навео је Радоњић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 11:17