/ - фото: УЦГ
31/01/2022 u 20:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УЦГ: Разлог кашњења слања извјештаја ДРИ објективне природе, не “игноришемо” државне органе

Разлог за кашњење у слању извјештаја од пар дана је објективне природе, јер је у претходном периоду приличан број запослених у службама Ректората био на дужем лијечењу од корона вируса

Поводом медијских извјештаја у вези са кашњењем достављања извјештаја Државној ревизорској институцији (ДРИ), дужни смо информисати јавност да Универзитет Црне Горе ни у једном сегменту свог рада нипошто не “игнорише” државне  органе. Напротив, УЦГ одговорно прилази свим обавезама и инструкцијама које су упућене од стране надлежних институција, казали су у саопштењу.

У конкретном случају, УЦГ је са дужном пажњом приступио испуњавању свих инструкција које су дате од стране ДРИ, при чему је дошло до кашњења у слању извјештаја о тим препорукама из објективних разлога.

- Наиме, разлог за кашњење у слању извјештаја од пар дана је објективне природе, јер је у претходном периоду приличан број запослених у службама Ректората био на дужем лијечењу од корона вируса и његових последица. Тиме је укупан процес рада значајно отежан, успорен - објасни су из УЦГ-а.

Ипак, на рачун додатног ангажмана свих запослених у администрацији, сви извјештаји су у међувремену уредно предати, објашњено је.

Дакле, у позадини наведеног кашњења је објективна околност, последица комплексне епидемиолошке ситуације, а никако неки други мотив, закључили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:26