Nafta u moru / - FOTO: UPSUL
20/08/2024 u 13:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) UPSUL: Brzo i efiksno pokupljeno ulje izliveno u more

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanjanja lukama (UPSUL) uspješno je realizovala akciju skupljanja zauljanih materija i čišćenja kupališta u Bokokotorskom zalivu, nakon što se u more izlilo mašinsko ulje sa kopna.

- Inspekcija sigurnosti pomorske plovidbe i Instituta za biologiju mora Kotor obavijestila je jutros Pomorsko-operativni centar UPSUL-a da se na Markovom rtu kod hotela Hyatt Regency Kotor Bay Resort desilo izlivanje zauljanih materija (mašinsko ulje) sa kopna, koje se počelo širiti zalivom u pravcu Kotora. Pomorsko-operativni centar odmah je po pozivu angažovao preko Mornarice Vojske Crne Gore čamac EKO-1, koji je pristupio čišćenju  zauljanih materija na površini- navodi se u saopštenju.

image

Nafta u moru

- FOTO: UPSUL
image

Nafta u moru

- FOTO: UPSUL


U isto vrijeme, kako dodaju, spasilački čamac SAR-4 i SAR skuter su pristupili čišćenju samog kupališta, tako da je mala količina zauljanih materija brzo i efikasno prikupljena sa morske površine.

- Uprava pomorske sigurnosti i upravljanjanja lukama (UPSUL) o ovome je obavjetila Komunalnu inspekciju, kao i Ekološku inspekciju kako bi postupili u skladu sa svojim nadležnostima- zaključuju se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 23:40