Лого УРА / - Лого УРА
27/05/2021 u 16:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Новинари браник демократског друштва, сваки напад на њих напад jе на демократиjу

Из партиjе су jош напоменули да и се пракса стварања медиjског мрака и екстремног медиjског поларитета мора миjењати

У демократскоj и европскоj Црноj Гори каквоj тежимо не смиjе бити мjеста нападима на новинаре и слободну риjеч, а посљедњих дана свjедочимо све чешћим приjетњама и вербалним нападима на поjедине медиjске куће, саопштили су  из Грађанског покрета УРА.

Како су истакли из те партиjе, новинари су браник демократског друштва и као таквима мора им бити обезбиjеђен рад у адекватним условима.

– Новинари мораjу бити заштићени и охрабрени да потпуно слободно обављаjу своj посао, а до таквог радног амбиjента долази се искључиво промjеном друштвене свиjести и осуђивањем било какве афирмациjе напада на неистомишљенике, као и ефикасним одговором надлежних институциjа и процесуирањем починиоца – навели су из УРЕ.

Из те партиjе су jош напоменули да и се пракса стварања медиjског мрака и екстремног медиjског поларитета мора миjењати.

– Ни то не доприноси стварању цивилизованог и освиjешћеног друштва, напротив, урушава основне грађанске постулате. Грађанска држава његуjе слободне медиjе, штити њихово право на непристрасну риjеч и афирмише производ обjективног новинарског извjештавања –, закључили су из УРЕ. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:54