експлоатациjска локациjа шљунка на обали риjеке Мораче / - фото: ГП УРА
01/10/2021 u 13:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА осудила нападе на новинаре на обали ријеке Мораче, очекују реакцију надлежних

Из УРЕ кажу да ће се, као зелена партиjа коjа jе дио актуелне власти, детаљниjе позабавити овом проблематиком

Грађански покрет УРА оштро осуђуjе покушаj физичког насртаjа на новинаре портала ПЦНЕН-а и новинаре ТВ Виjести коjи се недавно догодио на нелегалноj експлоатациjскоj локациjи шљунка на обали риjеке Мораче.

– Очекуjемо од надлежних органа да покрену поступак и утврде одговорност оних коjи су покушали да насрну на новинаре ова два медиjа. Уjедно очекуjемо брз и одлучан одговор поводом евидентне експлоатациjе шљунка из корите риjеке Мораче иако jе на снази забрана исте – наводи се у саопштењу УРЕ.

Из УРЕ подсjећаjу да jе разлог због ког су обале и корито риjеке Мораче сада угрожене због неконтролисаног вађена шљунка управо таj што држава ниjе забранила фирми „Бемаx“ да ради таj посао.

– Напротив, 'Бемаx' jе чак склопио уговор са Владом Црне Горе о регулациjи тока риjеке, а да ништа ниjе регулисао, већ jе само jош више разорио корито Мораче”, истиче се у саопштењу.

Из УРЕ кажу да ће се, као зелена партиjа коjа jе дио актуелне власти, детаљниjе позабавити овом проблематиком.

– До 2017. године експлоатациjа jе могла да се врши само у кориту риjеке. Тада jе уведен мораториjум на те послове, и данас ниjесу дозвољени нигдjе у околини Мораче. За катастрофално стање коjем се сада може посвjедочити на мjесту гдjе се, и поред забране, и даље врше радови, починиоци ће морати да одговараjу. Претходну власт ниjе било брига за злочине над природом. За нас нема и неће бити компромиса око грађења Црне Горе као еколошке државе –закључуjу у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:20